Inaugurat el nou local de Protecció Civil d’Arbúcies

Ajuntament d'Arbúcies

Ajuntament d’Arbúcies

L’Associació de Protecció Civil d’Arbúcies ja disposa d’un nou local per desenvolupar-hi les seves tasques després que el dissabte 12 de març s’inaugurés en un acte que va comptar amb la presència del Director General de Protecció Civil, Joan Delort.

L’encarregat d’obrir l’acte va ser el cap de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil d’Arbúcies, Jordi Juvanteny, que va agrair el suport institucional per part de l’Ajuntament no només pel nou local, sinó també per haver cregut en la formació d’aquesta agrupació de 16 persones que de manera voluntària dediquen el seu temps lliure a tasques de prevenció i actuació ens situacions de risc, així com col·laborar i coordinar actes organitzats en el propi municipi, entre d’altres feines.

Per la seva banda, Delort va destacar la importància d’aquestes associacions i que en el darrer any el seu nombre ha anat en augment, fet que ha produït que actualment hi hagi més d’un centenar d’agrupacions de voluntaris a tot Catalunya. Va remarcar la faceta voluntària d’aquestes entitats i la seva importància, ja que es tracta de persones altruistes que decideixen gastar part del seu temps a ajudar a d’altres persones a través de les diferents tasques que desenvolupa Protecció Civil.

L’alcalde d’Arbúcies, Pere Garriga, va tancar els parlaments recordant que l’Ajuntament, des del primer moment, va creure en aquesta associació i que, per aquest motiu, sempre els hi ha donat el suport i les eines necessàries perquè poguessin ser una realitat a Arbúcies i així ho demostra la inauguració del nou local, situat al polígon de Cal Xic. Tot seguit, Delort, Garriga i Juvanteny van tallar la cinta que inaugurava oficialment les noves instal·lacions de Protecció Civil.

Després d’una visita guiada pel nou local i que Joan Delort firmés al llibre d’honor de l’Ajuntament d’Arbúcies, l’acte institucional va acabar amb un refrigeri per a tots els assistents.

La inauguració del nou equipament va comptar amb l’assistència del diputat de la Diputació de Girona i alcalde de Vidreres, Jordi Camps, el vicepresident del Consell Comarcal de la Selva i batlle de Sils, Martí Nogué, l’alcalde d’Arbúcies, Pere Garriga i l’alcalde de Sant Hilari, Joan Ramon Veciana.

La inauguració també va comptar amb altres grups de voluntaris de Protecció Civil de diferents municipis de les comarques gironines, així com dels altres cossos de seguretat i emergència d’Arbúcies com la Policia Local, el SEM, els bombers i l’ADF.