La Confraria de Blanes va subhastar al gener peix i marisc per valor de 428.000 euros

Blanesaldia.com

El passat mes de gener la Confraria de Pescadors de Blanes va subhastar 61.109 quilos de peix i marisc, que en conjunt van aconseguir un valor total de 428.658 euros. Les captures més valuoses van ser la gamba, l’escamerlà i el lluç, que van totalitzar 235.343 euros euros, el 54,90%% del total d’ingressos. 

Continua llegint

La Generalitat destina 5,3 millones de euros para construir el nuevo puente sobre el río Tordera

El Consejo Ejecutivo de la Generalitat declaró ayer la emergencia de la obra de reconstrucción del puente sobre el río Tordera, que conecta Malgrat de Mar y Blanes, para la que ha destinado una partida de cerca de 5,3 millones de euros.

Continua llegint

Blanes enceta la commemoració dels 100 anys del naixement de Rafel Bataller amb un cicle de xerrades

Ajuintament de Blanes

Al llarg d’aquest any la ciutat on va néixer l’artista blanenc Rafel Bataller allotjarà diverses activitats per commemorar el centenari del seu naixement, el 26 de novembre de 1920. Els actes s’encetaran aquest mes de febrer, amb un cicle de conferències de tres sessions que s’allargaran durant tot l’any.

Continua llegint

Milers de persones gaudeixen de la Rua de Carrosses i Comparses del Carnaval de la Costa Brava Sud a Blanes

Joaquim Llorens i Garangou

Blanes ha viscut un intens i engrescat cap de setmana, immers en els actes del ‘Carnaval de la Costa Brava Sud’, que es van encetar divendres i van culminar ahir diumenge amb el més multitudinari de tots. La Rua de Carrosses i Comparses de Carnestoltes va tornat a superar aquest 2020 el rècord de l’any passat, amb un total de 28 carrosses participants, corresponents a 17 colles.

Continua llegint

Activitats a Blanes els dies 21, 22 i 23 de febrer

Divendres 21 de febrer

§ De 9,30 a 12,30 hores, amb inici i final a la porta del col·legi, al Pg. de Sta. Bàrbara, i recorregut pel C. de la Font fins al Pg. de Pau Casals i tornada: Rua de Carnaval del Col·legi Cor de Maria.

§ De 10,45 a 12,30 hores, amb inici i final a la porta de l’escola, al C. d’Astúries, i recorregut pels C. de Pablo Neruda, Av. d’Extremadura, C. de Josep Carner, Av. d’Extremadura i C. de Pablo Neruda.: Rua de Carnaval de l’Escola Napoleó Soliva.

Continua llegint

Dos estudiants de Blanes protagonitzen un Raid al desert del Marroc per lliurar material solidari

Hi ha vegades en què una aventura extrema que ja de per sí no sigui habitual, compta amb aquell ingredient afegit que li confereix un atractiu que situa el projecte en una altra dimensió encara més admirable. És el cas de dos estudiants de Blanes que aquest cap de setmana han arribat a Tànger per iniciar des d’aquí un itinerari de nou dies durant aquesta setmana pel desert del Marroc.

Continua llegint

Inaugurada a Blanes la Ruta Literària Joaquim Ruyra, que consta de 18 indrets vinculats a l’escriptor

L’alcalde Àngel Canosa i Quim Torra / Joaquim Llorens i Garangou

Avui es pot dir que Blanes ha saldat un deute històric que tenia amb una de les grans figures de la literatura catalana que ha contribuït a què el municipi on comença la Costa Brava hagi estat descrit en les seves creacions com mai no l’ha superat cap altre escriptor, tal com va declarar en el seu dia Josep Pla.

Continua llegint

La Generalitat encarga el proyecto de reparación del dique del Puerto de Blanes

De forma provisional, se ha rellenado parcialmente la zona afectada con grandes piedras / Blanesaldia.com

El puerto de Blanes ha sufrido un daño estructural en un tramo de unos 30 metros del dique de abrigo, dado que el temporal Gloria provocó una concentración de ondas que incidía con mucha energía a la escollera y en el tramo del respaldo afectado.

Continua llegint