Detenen dos homes per sis robatoris amb força en domicilis de la Selva, el Gironès i el Baix Empordà

Agents de Mossos d’Esquadra de l’Àrea Bàsica Policial de la Selva Interior van detenir el dia 11 de març dos homes, de 23 i 27 anys, un de nacionalitat espanyola i l’altre macedònia, tots dos veïns de Lloret de Mar, com a presumptes autors de sis delictes de robatori amb força a interior de domicili.

Durant el matí de l’11 de març els mossos realitzaven un control a la sortida de la urbanització de Vallcanera, al terme municipal de Sils.

Pel volts de les deu del matí, els agents van aturar un turisme ocupat per dues persones. Quan van comprovar què transportaven, van trobar dues bosses de tela amb diverses joies i diners, un parell de guants de treball i un tornavís de grans dimensions.

Els mossos van iniciar les gestions per esbrinar la procedència del material i van veure que les joies havien estat sostretes en un domicili de la mateixa urbanització, que havia estat violentat una estona abans. Seguidament, les dues persones van quedar detingudes com a presumptes autores del robatori.

Posteriorment, els investigadors van trobar indicis que relacionaven els detinguts amb altres dos robatoris similars. Aquests es van perpetrar pocs dies abans, en dos domicilis de Vidreres i Riudellots de la Selva.

Després d’obtenir autorització judicial, els mossos van realitzar una entrada i perquisició als domicilis dels dos homes, a Lloret de Mar. Durant l’escorcoll van trobar més joies, ordinadors portàtils i matrícules de vehicles, entre altres objectes.

De l’estudi d’aquests objectes, es va desprendre que els detinguts estarien presumptament relacionats amb un quart robatori a interior de domicili, ocorregut dies abans a Caldes de Malavella. També es van trobar indicis que relacionaven els detinguts amb altres dos robatoris, tot i que els haurien comès de manera separada. Un dels fets es va produir el gener de 2015 en un domicili de Cassà de la Selva i l’altre el mes de desembre de 2014 en un domicili de Torrent (Baix Empordà).

El modus operandi que feien servir acostumava a ser sempre el mateix. Aprofitaven les primeres hores del matí, coincidint que els inquilins havien marxat a treballar, per violentar les cases de les urbanitzacions. Accedien a les parcel·les i forçaven amb un tornavís les finestres o les portes fent palanca.

La investigació no es dóna per tancada i no es descarta que es pugui relacionar els dos homes amb altres robatoris similars.

Els detinguts, un dels quals no tenia antecedents, van passar el dia 14 de març a disposició del jutjat de guàrdia de Santa Coloma de Farners, el qual va decretar el seu ingrés a presó.