Alcaldes y concejales de seis poblaciones afectadas por la tormenta Gloria piden ayuda con urgencia

Los alcaldes de Blanes, Lloret de Mar, Tordera, la alcaldesa de Tossa de Mar y los tenientes de alcalde de Malgrat de Mar y Palafolls han realizado hoy una rueda de prensa en la que han reclamado a la Generalitat y el Gobierno de España que aceleren la toma de decisiones y el envío de recursos para reparar los destrozos causados en el territorio por la borrasca Glòria los días 21 y 22 del pasado enero.

Continua llegint

Las ocupaciones de viviendas y las plantaciones de marihuana preocupan a los alcaldes de la Selva

Consell Comarcal de la Selva

Los alcaldes de la comarca de la Selva se reunieron el pasado martes 18 de febrero con el consejero de Interior, Miquel Buch, en la sede del Consell Comarcal de la Selva, en Santa Coloma de Farners. Se trató, en especial, la problemática de las ocupaciones ilegales, las plantaciones de marihuana y los robos en el interior de viviendas.

Continua llegint

Entra en funcionamiento un nuevo radar fijo en la C-63 en Lloret de Mar

El Servei Català de Trànsit (SCT) pone en funcionamiento un nuevo radar fijo a partir de mañana martes, 18 de febrero, en el kilometro 4,1 de la carretera C-63. En concreto, el radar se ubica en la salida del túnel Monturiol, en dirección a la entrada en Lloret de Mar con el objetivo de reducir la velocidad excesiva en este punto así como la siniestralidad.

Continua llegint

Enderroquen a Arbúcies dos edificis per construir el nou centre d’interpretació del Vescomtat de Cabrera

Ajuntament d’Arbúcies

Ja han començat les obres per a la creació del nou centre d’interpretació del Vescomtat de Cabrera, que estarà situat al carrer Major, al costat del Museu Etnològic del Montseny. La primera fase consisteix en l’enderroc dels dos edificis que acolliran el nou equipament: Can Petit Rutllat i Can Ferragut.

Continua llegint

La comarca de la Selva valora en més de 70 milions d’euros els danys causats pel temporal Gloria

Consell Comarcal de la Selva

Els ajuntaments dels 26 municipis que componen la comarca de la Selva han realitzat la primera estimació dels danys provocats pel temporal Gloria, que va afectar la setmana passada les comarques gironines i part de les Terres de l’Ebre per accedir als ajuts per part de diverses administracions.

Continua llegint

Endesa cortó el suministro eléctrico en 17 casas ocupadas de Caldes de Malavella

El Ayuntamiento afirma que no se cortó el suministro en las viviendas usurpadas por vulnerabilidad económica

Ayuntamiento de Caldes de Malavella

El pasado lunes 27 de enero operaris de Endesa procedieron a cortar el suministro eléctrico 17 casas ocupadas en varias urbanizaciones del término municipal de Caldes de Malavella, a petición del Ayuntamiento. 

Continua llegint

ELa borrasca ‘Glòria’ deixa a Tossa desperfectes i danys públics valorats en 2 milions d’euros

Tomàs Solà – Facebook Ajuntament de Tossa de Mar

L’Ajuntament de Tossa ha elaborat un informe de valoració de desperfectes i danys públics causats pel pas de la borrasca ‘Glòria’ al municipi amb la finalitat de fer arribar la situació de la població a les entitats supramunicipals i així iniciar tots els tràmits administratius corresponents.

Continua llegint

Tossa de Mar es dota d’un pla amb 79 mesures per fer més sostenible la població

L’Ajuntament de Tossa de Mar va aprovar en el ple d’aquest dijous un Pla d’Acció pel l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC) per a la població elaborat pel Consell d’Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les Comarques de Girona (CILMA), la Diputació de Girona i el mateix ajuntament, en cooperació amb el Departament dels Pirineus Orientals.

Continua llegint

Arbúcies ja forma part de la Comunitat de Municipis del Baix Montseny

Ajuntament d’Arbúcies

Des del mes de novembre, l’Ajuntament d’Arbúcies ja està inclòs dins la Comunitat de Municipis del Baix Montseny. L’òrgan de govern que facilitarà la col·laboració i coordinació intermunicipal i alhora farà el seguiment i avaluació de la implementació del Pla Estratègic pel Desenvolupament local del Baix Montseny.

Continua llegint