Ports de la Generalitat finalitza l’adequació de la llotja de peix al port de Llançà

Generlaitat de Catalunya

El director general de Ports de la Generalitat, Pere Vila, acompanyat de l’alcaldessa de Llançà, Núria Escarpanter, i el Patró Major de la Confraria de pescadors de Llançà, Jordi Fulcarà, entre d’altres autoritats, ha visitat aquest dilluns les obres fetes a la sala de subhastes de la llotja de peix del port de Llançà.

Continua llegint

Tossa de Mar celebra els 70 anys de la pel·lícula ‘Pándora y el Holandés Errante’

Tossa de Mar acollirà a partir de finals de juliol i fins a mitjans de setembre un seguit d’activitats per commemorar els 70 anys de l’estrena als cinemes de la pel·lícula Pandora i el Holandés Errante, que es va rodar a la població. Aquest film va representar la descoberta de la Costa Brava i del municipi arreu del món, al voltant dels anys 50.

Continua llegint

Els Bombers continuen treballant en l’incendi forestal de Llançà: el perímetre continua inestable

Els efectius treballen en l’incendi forestal de Llançà lluiten per protegir les zones amb interfície urbana, al flanc esquerre, amb l’objectiu de contenir i evitar l’entrada a la carena, on l’incendi en el seu flanc dret, de moment es troba contingut pel vent. Es treballa també, per frenar el descendent del cap-flanc esquerre, direcció Selva de Mar. De moment ja han cremat més de 450 hectàrees.

Continua llegint

Els Bombers de la Generalitat treballen en un incendi forestal a Llançà

A les 13:25 hores els Bombers de la Generalitat han estat alertats d’un incendi forestal a Llançà. El foc, topogràfic i empès per la tramuntana, hauria començat per la zona de la urbanització Cau del Llop. El flanc dret, s’ha obert a contravent i avançaria en direcció el coll del Perer, zona on els mitjans aeris estan fent descàrregues per evitar que el foc el sobrepassi i tingui accés a tota la serra.

Continua llegint

El projecte Palamós Peix promociona les espècies pesqueres locals al mercat de Palafrugell

Ajuntament de Palamós

El projecte estratègic Palamós Peix, impulsat per l’Ajuntament de Palamós, el Museu de la Pesca i la Confraria de Pescadors de Palamós, segueix fent-se present en els principals mercats de les comarques gironines mitjançant una campanya que es va iniciar a Palamós el passat mes de juny i amb la qual es fomenta el consum de les espècies pesqueres locals a través d’experiències gastronòmiques i culturals.

Continua llegint

Es posen al descobert les excepcionals restes de la basílica-catedral de l’antic bisbat d’Empúries

Les darreres excavacions realitzades al sector de Santa Margarida, a l’oest del turó d’Empúries (l’Escala) confirmen la situació del conjunt episcopal emporità d’època tardo antiga i, posen al descobert les restes de la basílica-catedral de l’antic bisbat d’Empúries, una de les edificacions més importants de tot aquest conjunt.

Continua llegint

Agbar implantarà les ecofactories en el nou contracte de gestió del sanejament en alta d’11 municipis de la Costa Brava

Depuradora de Blanes / Agbar

El Consorci d’Aigües Costa Brava Girona ha adjudicat a Agbar, companyia gestora dels serveis del cicle integral de l’aigua i serveis mediambientals, l’explotació, manteniment i conservació de les instal·lacions de sanejament en alta d’11 municipis de la Costa Brava: Palamós, Palafrugell, Mont-ras, Vall-llobrega, Calonge, Castell-Platja d’Aro, Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d’Aro, Tossa de Mar, Lloret de Mar i Blanes, que s’incloïen en el lot núm. 2 de la licitació.

Continua llegint

El camí de ronda de Palamós ja uneix el nucli urbà amb la platja de Castell

Ajuntament de Palamís

El passat 1 d’abril va finalitzar el gruix del projecte de restauració i millora del camí de ronda de Palamós, unint sense interrupcions, el nucli urbà del municipi amb la platja de Castell. Dies abans es va enllestir la passera que uneix les zones de les Pites i de la cala dels Pots, en l’àmbit del mirador del Morro del Vedell, i d’aquesta manera es va completar la connexió que restava per donar continuïtat lineal a tot el traçat del camí de ronda, que té una longitud de 3,5 Km.

Continua llegint

Finalitzen a Torroella de Montgrí dues dècades de litigis contra l’Ajuntament per desclassificar la Pletera

La urbanització inacabada de la Pletera l’any 2014 / Ajuntament de Torroella de Montgrí

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha comunicat formalment la fermesa de la sentència desestimatòria del darrer recurs contenciós administratiu interposat contra l’Ajuntament de Torroella de Montgrí per la desclassificació urbanística de la Pletera.

Continua llegint