El camí de ronda de Palamós ja uneix el nucli urbà amb la platja de Castell

Ajuntament de Palamís

El passat 1 d’abril va finalitzar el gruix del projecte de restauració i millora del camí de ronda de Palamós, unint sense interrupcions, el nucli urbà del municipi amb la platja de Castell. Dies abans es va enllestir la passera que uneix les zones de les Pites i de la cala dels Pots, en l’àmbit del mirador del Morro del Vedell, i d’aquesta manera es va completar la connexió que restava per donar continuïtat lineal a tot el traçat del camí de ronda, que té una longitud de 3,5 Km.

Continua llegint

Finalitzen a Torroella de Montgrí dues dècades de litigis contra l’Ajuntament per desclassificar la Pletera

La urbanització inacabada de la Pletera l’any 2014 / Ajuntament de Torroella de Montgrí

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha comunicat formalment la fermesa de la sentència desestimatòria del darrer recurs contenciós administratiu interposat contra l’Ajuntament de Torroella de Montgrí per la desclassificació urbanística de la Pletera.

Continua llegint

La Policía Marítima y Salvamento rescatan en Palafrugell a los cinco ocupantes de una embarcación que volcó

Foto de la embarcación facilitada por Mossos d’Esquadra

Agentes de Mossos d’Esquadra de Policía Marítima y de la Unidad de Seguridad Ciudadana de la Bisbal, en coordinación con Salvamento Marítimo, participaron ayer al mediodía en el rescate de una pequeña embarcación que se había accidentado en una zona conocida con el nombre de Banyera de la Russa, entre Calella de Palafrugell y Llafranc.

Continua llegint

SOS Costa Brava es converteix en Federació d’entitats amb 23 col·lectius adherits

Ahir dissabte 9 de gener de 2021 tenia lloc una assemblea virtual de la Plataforma SOS Costa Brava en què s’acordava de manera unànime la seva transformació a Federació d’entitats sense ànim de lucre, mitjançant l’aprovació d’uns estatuts, la creació del Consell Federal, l’elecció d’una Junta Executiva, la signatura de l’acta fundacional i el llançament d’una campanya de captació de peSOS rsones Protectores de SOS Costa Brava.

Continua llegint

Toda la flota de arrastre de Palamós empieza dos meses de veda de forma simultánea

Confraria de Pescadors de Palamós

Las 23 embarcaciones de arrastre de la Confraria de Pescadors de Palamós harán una parada biológica de dos meses para regenerar los caladeros y preservar las especies, como la gamba y la cigala, que se capturan con este arte de pesca. Es la primera vez que toda la flota de arrastre hace toda la veda al mismo tiempo.

Continua llegint

SOS Costa Brava demana la paralització d’unes obres a Begur en un Espai d’Interès Natural

Twitter @SosCostaBrava

La Plataforma de defensa del litoral SOS Costa Brava i l’Entitat SOS Aiguafreda – Salvem la Costa de Begur va realitzar ahir al matí una concentració i acte de protesta davant l’Ajuntament de Begur per exigir la immediata aturada de les obres que s’han iniciat al sector urbanitzable de Montcal, amb afectació a l’Espai d’Interès Natural Muntanyes de Begur.

Continua llegint

Palamós Peix presenta un nou etiquetatge per identificar les espècies pesqueres i la seva qualitat

El pla estratègic Palamós Peix que és impulsat per l’Ajuntament de Palamós-Museu de la Pesca i la Confraria de Pescadors palamosina, amb la participació de sectors econòmics, educatius, sanitaris i científics vinculats amb el municipi, segueix treballant iniciatives amb l’objectiu de contribuir al desenvolupament local a través del peix desembarcat a la llotja de Palamós i en totes les seves dimensions.

Continua llegint