Més policies locals i mossos d’esquadra als carrers de Lloret de Mar

El pressupost de la Policia Local de Lloret de Mar ha passat dels 3.575.869,96 € de l’any 2003 als 5.864.966,53€ actuals. Aquestes dades, en paraules de Romà Codina, alcalde de Lloret, refermen que “la seguretat ciutadana de Lloret és una prioritat en la qual invertim nombrosos esforços, tant personals com materials. La partida s’ha incrementat cada any i encara cal invertir-hi més”.

 

L’alcalde de Lloret ja va assumir el seu compromís en l’àmbit de la seguretat ciutadana quan va agafar directament aquesta àrea. En aquest sentit des de l’inici del seu mandat ja s’han realitzat nombroses accions encaminades a mantenir i reforçar els dispositius de seguretat ciutadana. Romà Codina explica: “A banda de les diferents reunions que he tingut amb els comandaments de les forces de seguretat, s’han dut a terme gestions amb la Direcció General de Serveis de Seguretat per iniciar els tràmits perquè ens sigui autoritzada la utilització i instal·lació de càmeres de videovigilància al municipi. Aquestes gestions són lentes atès que han de passar per la Comissió de Videovigilància, composta, entre d’altres, per membres tant de la judicatura com d’Interior.

En relació amb les accions que es duen a terme aquest estiu, destaquen:
1. Dispositiu Especial de Seguretat Ciutadana. A principis de juny es va presentar aquest dispositiu de cooperació conjunta i coordinació entre la Policia Local i el cos de Mossos d’Esquadra amb estratègies de prevenció orientades a minimitzar els fets
delictius i els aldarulls i conflictes a la via pública.

2. Més policies locals i mossos d’esquadra al carrer.
– Per garantir una major presència policial al municipi, el cos de Mossos d’Esquadra ha reforçat la plantilla de l’Àrea Bàsica Policia de la Selva amb 60 efectius i ha passat a tenir-ne un total de 175 aquest estiu.
– Reforçament de la presència policial a les zones d’oci nocturn amb un mínim de dos equips d’ordre públic i la destinació d’un comandament (sotsinspector) de forma permanent a les oficines del cos a Lloret a Mar.
– Reforçament del servei amb la realització d’hores extraordinàries, la restricció de permisos i la limitació dels períodes de vacances. Enguany hi ha un total de 97 agents i 10 auxiliars treballant en actiu.

3. Dispositius de prevenció i seguretat ciutadana.
– El patrullatge a peu pel centre comercial d’unitats de proximitat mixtes d’ambdós cossos policials i en motocicletes en el torn de nit.
– El patrullatge de proximitat als barris de Lloret.
– La vigilància de les platges i de la 1a línia de costa.
– El funcionament simultani de dues oficines de denúncies (24 h).
– El patrullatge amb unitats de paisà.
– La presència d’unitats d’investigació per al descobriment de l’autoria de fets delictius.
– Controls d’entrada a les poblacions. Es duen a terme, de manera gairebé diària i sistemàtica, controls d’entrada a la població per ambdós cossos policials, i de manera més específica, pels efectius de l’Àrea Regional de Recursos Operatius del
cos de Mossos d’Esquadra.
– Dispositius especials de control d’estrangeria i seguretat ciutadana. Setmanalment estant duent a terme, amb el suport puntual del Cos Nacional de Policia, així com de control del consum i venda d’alcohol a menors, drogues i prostitució, i la denúncia i comís d’articles provinents de la venda ambulant i altres denúncies relatives a infraccions a la normativa municipal.
– Macrodispositiu Snoopy. D’altra banda, del 14 al 17 de juliol, es va dur a terme el macrodispisitiu regional anomenat Snoopy, que tenia com a objectiu el descobriment d’armes i substàncies il·lícites en les zones turístiques i d’oci nocturn
de la província de Girona.

Activitat de la Policia Local
Des de l’inici del mes de juny s’han aixecat 480 actes administratives. D’entre les quals, 238 corresponen a denúncies per venda ambulant i 96 a denúncies per manca de civisme.