Les viles termals catalanes repasen la feina feta els últims quatre anys

El passat 20 de juliol, els membres del Consorci de Viles Termals de Catalunya es van reunir a Sant Hilari Sacalm per presentar la feina feta durant aquests darrers anys i tractar el seguiment de les noves actuacions. En el marc d’aquesta trobada, s’ha pogut establir una primera presa de contacte entre els membres que continuen i els que s’incorporen de nou, fruit del resultat de les passades eleccions municipals.

 

El President del Consorci, Jordi Solé, ha presentat la memòria de les actuacions fetes en aquests darrers anys, entre les quals destaquen: la creació del Pla de Comunicació i desenvolupament amb la creació de la marca “Viles Termals Catalanes. Terra i Aigua”; l’elaboració d’un banc d’imatges, un reportatge i un  vídeo promocional; l’edició de fulletons; i la creació del web www.catalunyatermal.cat. Solé també els ha parlat de les relacions permanents amb les institucions catalanes, la presència als esdeveniments sectorials de referència, la voluntat d’interlocució amb altres agents i la participació en projectes internacionals, com  ara SOWELL, en el marc del projecte Calipso per desenvolupar el turisme social en el sector termal.

D’altra banda, en la reunió s’ha parlat també d’algunes de les actuacions previstes de cara al proper any, com ara l’ampliació dels membres del Consorci, la definició de la proposta de col•laboració amb l’Associació Balneària, les relacions de col•laboració amb el govern de Catalunya, l’inventari de recursos de les viles termals, el disseny d’una ruta de les viles termals i la creació d’un club d’usuaris del termalisme.

Posteriorment a la trobada, el grup va visitar les instal•lacions del balneari Font Vella i de l’antic balneari de la Font Picant de Sant Hilari Sacalm.