El carrer Noguer de Santa Coloma estarà tallat al trànsit de vehicles els dissabtes de mercat setmanal

El carrer Noguer de Santa Coloma de Farners

En no tenir accés els vehicles al carrer Anselm Clavé, es crea una zona de vianants que afavorirà que les botigues que demanin autorització puguin utilitzar la via pública per exposar els seus productes. També es preveu la possibilitat de realitzar alguna actuació lúdica. El regidor de Governació, Julio Fidalgo ha explicat que “el motiu principal del tancament del carrer Noguer és la seguretat de les persones”.

 

“És incompatible la convivència de persones i vehicles en un espai on les voreres són d’unes mesures tan reduïdes, ja que implica que les persones que van al mercat han de caminar per la calçada generalment carregats amb carrets o bosses. Fins ara no hem tingut incidents greus, la qual cosa no ens deixa exempts de tenir-los. Realitzant aquest tancament reduïm a la mínima expressió la possibilitat d’accidents”.

Amb aquesta mesura també s’aconseguirà que la distribució de les parades del mercat del dissabte millori, aconseguint que en moments de màxima afluència al mercat s’afavoreix la fluïdesa de la circulació de les persones.

En motiu del tancament del carrer Noguer, s’ha editat un cartell que indica les vies alternatives per poder arribar al centre de la ciutat, a la Plaça Farners.

Santa Coloma de Farners té dos mercats setmanals, el del dilluns, que es fa a la plaça Farners i el dels dissabtes que es munta a la plaça del Firal.