L’oposició de Lloret demanda que el passeig marítim torni a tenir doble sentit de circuació

Els quatre grups de l’oposició a l’Ajuntament de Lloret de Mar, MILLOR, PSC, PP i ICV-EUiA, han presentat una moció conjunta per a demanar en el proper ple que es retorni el doble sentit de circulació en el passeig marítim. Volen que el canvi sigui immediat, per deixar el més aviat possible el sentit únic actual. Segons fonts de l’Ajuntament, la propera sessió és l’11 de juliol, quan s’aprovarà el cartipàs municipal.

Uns dies després, es convocarà un altre ple, on es tractarà la petició sobre el passeig marítim, entre altres punts. Tot i que CiU rebutja aquesta mesura, l’alcalde, Romà Codina, dóna la moció per «perduda», ja que les formacions de l’oposició sumen majoria. «Tinc clar que estem en minoria, però em sembla un acte d’irresponsabilitat fer la modificació en plena temporada», declara.

El cap de l’oposició, Marc Fuertes (MILLOR) respon que «seria irresponsable no demanar el canvi, veient els problemes que hi ha al passeig amb els autobusos». Aquest és el principal argument de l’oposició per reclamar que retorni la primera línia de mar al seu estat anterior. Toni García (ICV-EUiA) afegeix que «és urgent per evitar el caos que hi ha cada dia».

El mateix opinen la resta de portaveus de l’oposició i també ERC, que formarà part de l’equip de govern amb CiU. Jordi Orobitg (ERC) recorda que han acordat tenir «vot lliure i nosaltres estem a favor del doble sentit de circulació». Pel que fa al pacte CiU-ERC, la resta de formacions no s’ha volgut pronunciar, excepte el MILLOR, que l’ha criticat obertament.

Precisament ahir es va reunir Romà Codina amb Enric Martínez, del PP, a qui li va explicar els termes de l’acord amb els republicans. Martínez assegura que no ha rebut cap oferta per part de CiU, però que «ara per ara no veig possible entrar en un equip de govern amb ERC, amb qui estem a les antípodes dels idearis» polítics.

L’altra formació que rebutja entrar en el govern en minoria és el PSC. Joan Bernat diu que «no veig clar un acord estable, però sí acords puntuals”. El grup que s’ha mostrat clarament contrari a arribar a un pacte amb CiU és la coalició d’ICV-EUiA. Diu que, si bé no ha rebut cap oferta, “no pactarem amb la dreta».

Edició: José Fernández – Foto: Ajuntament de Lloret de Mar