ERC reclama que es mantinguin les guàrdies de les Àrees Bàsiques de Salut de la Selva interior

La diputada d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Carme Capdevila presentarà al Parlament una proposta de resolució per tal que es mantinguin els serveis de guàrdies en totes les Àrees Bàsiques de Salut de la comarca de la Selva interior. El director del Servei Català de Salut, Josep Maria Pedrosa, ha anunciat que la reordenació dels serveis d’urgències a tot el país és immediata. 

Aquesta mesura afecta, entre d’altres, els serveis d’urgències a la zona interior de la comarca de la Selva, i concretament a les Àrees Bàsiques de Salut (ABS) d’Anglès, Arbúcies/Sant Hilari, Sils/Vidreres/Maçanet de la Selva i Breda/Hostalric i tots els consultoris que en depenen.

La diputada Carme Capdevila assegura que «aquestes distàncies fan impossible complir la ràtio de 30 minuts per a l’atenció als usuaris i pot crear un greu problema per a l’atenció d’algunes urgències que puguin originar-se als municipis afectats. Això perjudica greument la qualitat d’atenció sanitària a la comarca, amb un volum de població de més de 59.000 usuaris registrats en les ABS afectades» ha afegit.

Per aquest motiu, Esquerra vol reforçar aquesta iniciativa parlamentària presentant mocions als pobles afectats per tal que les autoritats municipals s’involucrin en la defensa d’una sanitat de proximitat i qualitat, i contra l’error que suposaria fer, per part del Govern, aquesta reordenació dels serveis d’urgències.