Èxit de Campionat de Cros de Catalunya a Caldes de Malavella

Foto: Just Socias

Foto: Just Socias

Caldes de Malavella s’ha convertit en la seu del campionat de Catalunya de Cros aquest diumenge, 16 de febrer. Aquesta era la tercera vegada que la població selvatana acollia aquest esdeveniment esportiu, que va congregar prop de 2000 atletes vinguts de tot Catalunya i la resta de l’Estat espanyol

Després de guanyar les curses d’ahir a Caldes, els nous campions de Catalunya absoluts de cros són Ilias Fifa (FC Barcelona) i la sabadellenca Lídia Rodríguez (Santutxu). El triomf de Fifa, primer en el seu palmarès, va ser especialment meritori, ja que va batre en l’esprint l’internacional Ayad Lambadssem (Bikili) i va deixar enrere l’altre favorit, Abdelaziz Merzougui (FC Barcelona), i també el campió d’Espanya dels 3.000 m obstacles, Àngel Mullera (Lloret-la Selva), que corria a casa.

Els atletes del FC Barcelona (Fifa, Merzougui i Ibrahim Ezzaydouni) van marcar el ritme en la cursa absoluta (11 km) masculina. Oughzif, Lamdassem i Mullera, que es va deixar veure sobretot en la primera volta, van decidir seguir els tres atletes blaugrana però sense forçar la marxa.

El primer grup, nombrós, no es va començar a desfer fins que Fifa va fer el primer canvi fort, a falta de dues voltes, en la pujada més exigent del circuit. Lamdassem s’hi va enganxar, igual que els altres dos fondistes del Barça, que es resistien a donar-se per vençuts. Mullera, per la seva banda, va començar a passar-ho malament, però encara va tenir temps per reaccionar en la baixada. Fifa i Lamdassem, però, tenien més cames que ningú, i van anar incrementant la diferència fins que es van plantar a l’arribada per jugar-se el títol a l’esprint. Fifa, més sencer, va confirmar-se com a successor de Carles Castillejo, per davant de l’atleta del Bikila, campió de Catalunya el 2009 i el 2011.

Els atletes capdavanD’altra banda, en la cursa femenina (6,6 km) Lídia Rodríguez, del Santutxu, va guanyar per primera vegada el Campionat de Catalunya de Cros. L’atleta del club basc va córrer amb una gran suficiència i serà, sens dubte, una de les líders de la selecció en el campionat d’Espanya per equips territorials, que es farà el 16 de març a Mèrida. Els tres primers classificats de la categoria masculina (Fifa, Lamdassem i Oughzif) també van assegurar-se la classificació per al campionat d’Espanya. La norma preveu que els atletes marroquins, grans dominadors del cros a Catalunya, puguin ser seleccionats si fa tres anys, com és el cas de Fifa, que tenen una llicència catalana.

El Cros de Caldes va comptar amb gairebé 3.000 atletes

El circuit de Caldes, més conegut com a circuit de la Rambla d’en Rufí, era un itinerari amb diferents zones, tècnic i amb un grau important de duresa a causa dels desnivells. La volta gran feia 2.000 metres i s’endinsava al bosc. Es tractava d’un itinerari vistós que permetia als espectadors seguir els atletes durant gairebé tot el recorregut. La cursa femenina feia un total de 6.600 metres; la masculina, 11.300. L’inici de la competició es va fer a les 8.45 h i la cursa absoluta de femení va ser a les 12 h del migdia; finalment, la de masculí va iniciar-se a les 12.30 h.

D’altra banda, aprofitant la instal·lació del circuit, a les 8.45 h es va programar una Cursa Open, oberta per a tots els corredors que volien provar la modalitat del cros.

La matinal de cros d’ahir a Caldes va ser un gran èxit tant de participació com d’organització. Durant tot el matí van ser moltes les persones vingudes d’arreu de Catalunya que no es varen voler perdre aquest esdeveniment esportiu. La consellera comarcal Olga Guillem va ser l’encarregada de representar el Consell Comarcal de la Selva en la jornada d’ahir a Caldes. Guillem va estar acompanyada de diversos representants locals, provincials i autonòmics que també varen participar en aquesta cita esportiva.