El PPC de Blanes reclama per carta a la Generalitat que acceleri la creació del servei de Rodalies de Girona

Salvador Tordera

Salvador Tordera

El regidor i portaveu del PPC a l’Ajuntament de Blanes, Salvador Tordera, ha enviat una carta a la Generalitat per reclamar al conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, que acceleri la creació del servei de Rodalies de Girona,«perquè és una qüestió de voluntat política».

Així mateix, Tordera va informar en l’últim ple municipal que havia enviat aquest escrit a la Direcció General de Transports i Mobilitat i que en la resposta s’assegurava que «en aquests moments s’està treballant en la configuració del servei de rodalia ferroviària de Girona».

Davant d’això, Tordera va demanar en un prec al grup municipal de CiU que «pressioni el conseller perquè es posi realment fil a l’agulla i el Govern català i el senyor Vila no dediquin tants esforços a la seva voluntat de separar Catalunya de la resta d’Espanya i els centrin en solucionar temes clau pel territori com la millora del servei ferroviari».

Tordera també recorda que «és un dels compromisos incomplerts de CiU perquè va prometre que la línia entre Blanes, Girona i Figueres entraria en funcionament el 2012». Segons Tordera «aquest només és un dels compromisos incomplerts que CiU va adquirir el 2010 en infraestructures a comarques gironines perquè n’ha incomplert la majoria». El regidor blanenc afegeix que «per exemple, a Blanes també hi ha pendent la connexió del carril VAO Blanes-Lloret a la GI- 682».

Salvador Tordera subratlla que «espero que la Generalitat no s’adormi amb les Rodalies de Girona perquè és una connexió vital pel desenvolupament del territori» i espera que «CiU i el seu conseller aquesta vegada compleixin i el servei entri en funcionament el primer trimestre d’aquest any 2014 tal i com han promès».