Noves activitats durant el Carnaval de Malgrat de Mar

Cartell del Carnaval de Malgrat de Mar

Cartell del Carnaval de Malgrat de Mar

La regidoria de Cultura de Malgrat de Mar aposta per un Carnaval renovat, amb més activitats participatives, populars i tradicionals.

A partir d’avui s’habilita un punt d’informació del Carnaval a la plaça de l’Església, que promourà la participació de la ciutadania en aquesta festa, regalant uns kits amb objectes per disfressar-se durant la setmana del 24 de febrer, segons els manaments del Rei Carnestoltes.

El nou Carnaval de Malgrat inclourà la celebració d’actes tradicionals com el Dijous Gras i l’enterrament de la sardina el Dimecres de Cendra, a més, del ball de Carvanal del pavelló Germans Margall de divendres 28 de febrer a la nit i l’espectacle infantil, de l’endemà dissabte.

El Carnaval d’enguany comença a escalfar motors avui. La regidoria de Cultura ha programat amb el Centre Lúdic Tastaolletes un seguit d’activitats per fer una Carnaval més popular i participatiu. Avui s’obre el Punt d’informació de Carnaval a la plaça de l’Església, que es tancarà el divendres 21 de febrer. Des de les 9 h i fins les 12 h, les persones que vulguin participar de la gresca rebran un lot d’objectes per disfressar-se durant la setmana de Carnaval, segons els manaments del Rei Carnestoltes.

Els manaments del Rei Carnestoltes

Les indicacions passen perquè el dilluns 24 de febrer els malgratencs portin una corbata, el dimarts un barret, el dimecres un mitjó i el dijous una flor. Els centre educatius de Malgrat participaran d’aquesta festa, així com una 50 de comerços. Aquests establiments, que lluiran un distintiu als seus aparadors, faran descomptes o regals als seus clients que vagin disfressats tal i com diu el Rei Carnestoltes.

Programació del Carnaval de Malgrat de Mar

Programació del Carnaval de Malgrat de Mar

El Dijous Gras, el 27 de febrer, arribarà el Rei Carnestoltes a Malgrat i oferirà una degustació de botifarra d’ou. Aquesta celebració començarà a les 17 hores pels carrers i les places de Germana Campos, Església, avinguda Mediterrània i Can Campassol. L’endemà divendres, el Rei Carnestoltes farà el seu parlament a la plaça de l’Església a partir de les 21.30 h, que donarà pas a una rua, formada pels assistents, cap al pavelló Germans Margall on es farà el ball a càrrec de Club 70 Ràdio, que inclourà una vídeo festa. L’endemà dissabte, la mainada serà la protagonista. Hi haurà el parlament del Rei Carnestoltes i rua infantil cap al pavelló Germans Margall, on hi haurà espectacle infantil a càrrec de la companyia Encara farem salat, dins la programació de La Xarxa.

La festa es clourà el dimecres de Cendra, el 5 de març. Durant el matí, hi haurà una passejada de vídues pels carrers del poble, i a la tarda, a partir de les 17 h, es farà l’enterrament de la sardina i el comiat al Rei Carnestoltes.

Per avaluar l’experiència del nou Carnaval, el Punt d’Informació del Carnaval a la plaça de l’Església recollirà durant els dies 3, 4 i 5 de març suggeriments i impressions de la celebració.

Incorporar tradicions populars

El regidor de Cultura, Jordi Romero, ha explicat que «hem intentat innovar i millorar la festa de Carnaval i fer una proposta més participativa. A més, hem volgut introduir tradicions populars, incorporar elements singulars de la nostra cultura com el Dijous Gras o l’enterrament de la sardina» ha afegit. El regidor també ha destacat que la festa té la implicació i participació de centres educatius, entitats i comerços del poble, «aconseguint així una celebració més participativa que fins ara».