CCOO rebutja l’ERO presentat per Nylstar per acomidar 73 treballadors

Blanesaldia.com

Blanesaldia.com

CCOO d’Indústria de Catalunya rebutja l’ERO que ha presentat la direcció de Nylstar (Blanes), adduint motius econòmics, de producció i organització, per acomiadar 73 treballadors dels 219 que té actualment en plantilla.

CCOO exigeix a la direcció de Nylstar la retirada de l’expedient i que s’assegui a negociar mesures no traumàtiques per a la plantilla, així com un pla d’inversió financera que doti de liquiditat l’empresa.

CCOO també denuncia que els treballadors i treballadores que s’havien de reincorporar avui a la feina, després d’estar 4 mesos afectats per un expedient de regulació temporal, han estat obligats a fer vacances, una decisió que l’empresa ha pres unilateralment, sense arribar a un acord amb el comitè d’empresa. Així mateix, CCOO alerta que alguns treballadors no han cobrat la nòmina del mes de juny.

D’altra banda, el passat divendres 8 de juliol la direcció va anunciar al comitè la modificació de les condicions laborals que planteja per modificar els horaris de treball de les seccions de filatura, magatzem de recuperació, conservació permanent i empaquetatge de cops i bobines.

CCOO recorda que en els darrers vuit mesos, els treballadors ja han patit dos expedients temporals i un canvi d’horaris a la secció de fabricació de fil.

Segons informa Diari de Girona, «Nylstar acumula unes pèrdues de prop de 23 milions d’euros des de l’any 2012 i fins ara, quan la companyia acaba de tancar el primer semestre de 2016 amb un resultat negatiu de -4,3 milions d’euros. Fonts coneixedores del conflicte de Nylstar intueixen maniobres ‘poc clares’ per part de la cúpula de Praedium. Temen que la voluntat de la direcció, a mitjà i llarg termini, passi per reduir la factoria a la «mínima expressió» i que busqui fer rendible l´adquisició de l´hereva de la SAFA a través ‘d’alguna operació urbanística’».