La Policia Local de Blanes deté un home que hauria distribuït prop de 2 kg en cocaïna

Material comisat per la Policia Local de Blanes / Ajuntament de Blanes

Material comisat per la Policia Local de Blanes / Ajuntament de Blanes

Aquest dimecres ha passat a disposició judicial el presumpte autor d’un delicte contra la salut pública i per conducció temerària, que va ser detingut per agents de la Policia Local de Blanes la matinada de dilluns.

Es tracta d’A.B, un veí del municipi de 45 anys, per al qual la jutgessa ha decretat l’ingrés a presó. Feia temps que es sospitava que el detingut podia dedicar-se al tràfic de drogues manipulant-la en un garatge de la seva propietat.

A causa d’aquestes sospites, els efectius del cos de seguretat local portaven un quant temps vigilant especialment el local per intentar enxampar al sospitós in fraganti. Finalment, els esforços van quedar recompensats la nit d’aquest passat diumenge, quan passaven pocs minuts de les 23 h. Una patrulla de la Policia Local va veure l’home que sortia del garatge amb el seu ciclomotor, i quan li van cridar l’alto, va fer cas omís i es va escapolir.

A partir d’aquí va començar una persecució que va transcórrer per diversos carrers del centre del municipi fins que el motociclista va patir un accident que va deixar-lo ferit lleu. Immediatament, la Policia Local va acostar-se al sospitós i li va trobar al damunt una bossa amb 13 paperetes amb una substància que, pel seu aspecte, podia ser cocaïna.

Cadascuna de les bosses pesava 1’5 grams i estava preparada per a la venda al detall, i al detingut també li van trobar al damunt una quantitat molt elevada de diners en efectiu. Per poder entrar a l’interior del garatge per inspeccionar-lo, es va comptar amb la col·laboració de la dona del detingut, que es va personar a les dependències de la Prefectura de la Policia Local de Blanes, interessant-se pel seu home ja que, en compliment dels seus drets, així se li havia comunicat. Va ser llavors quan la Policia Local va demanar a la dona que els deixés entrar al garatge, cosa a la qual va accedir.

Així ho van fer agents policials acompanyats de la dona del detingut, l’advocat defensor d’ofici del sospitós i dos testimonis més de la zona. A l’inspeccionar el garatge, la policia va trobar dos embolcalls per separat, un amb 1’250 kg, i el segon amb aproximadament mig quilo, i tots dos van donar positiu al reactiu del test de drogues de cocaïna, un d’ells amb major puresa.

El detingut, acusat d’un delicte contra la salut pública –tràfic de drogues- i conducció temerària, ja que durant la persecució en motocicleta va posar en perill la vida de diversos vianants, va passar ahir dimecres a disposició judicial, havent decretat la jutgessa l’ingrés a presó. Segons estimacions de la Policia Local de Blanes, la substància comissada estaria valorada en prop de 100.000 euros.