Gloria Garcés Trio obre demà el XXV Cicle de Concerts Música a L’Esperança

L’Associació d’Amics de Música a l’Esperança ja té a punt el programa del cicle de concerts d’aquest 2016. Se celebraran els divendres 6, 13, 20, 27 de maig i 3 juny, a la capella de l’Esperança de Blanes a partir de les 22 hores. Enguany hi haurà un concert especial (3 de juny), per commemorar els 25 anys del cicle. El preu de les entrades és de 10 euros pels concerts ordinaris, excepte l’últim, que serà de 15 euros.

Diu Glòria Garcés: «Sóc pianista de formació i cantant i compositora perquè la vida m’hi ha anat portant. Després de molt temps d’escriure i actuar amb i per a altres artistes i companyies (espectacles, cantates, grups vocals…) i després de donar-hi voltes i més voltes, he decidit treure del meu calaix més amagat les primeres cançons que escric per mi, com a cantautora».

Glòria Garcés Trio

Glòria Garcés Trio

«Segurament el món podria continuar girant tranquil·lament sense elles però… sembla ser que jo no. Ho he intentat, però necessito escriure i cantar amb una urgència que no la puc comparar amb cap altra cosa i això és el que m’empeny a presentar aquest recull de cançons combinades amb versions d’autors que m’estimo i que he anomenat Nits en Blanc».

«És una creació musical pròpia en la quan hi trobareu reflexions en forma de petits poemes que he anat musicant. Amb dos músics de primera categoria com són Evandro Correa a la guitarra i Xavi Molina al saxo i clarinet, les cançons de Nits en Blanc han anat cobrant vida i s’ha convertit en un espectacle que combina la intimitat de la música d’autora amb arranjaments d’aire mediterrani, llatí i brasiler.

«Et convidem doncs a endinsar-te en un món real però inventat, oníric però terrenal, de mar i de vent, de lluna i de sol, el món dels desitjos més profunds. Les nostres… les teves Nits en Blanc».

Glòria Garcés

Nascuda a Girona l’any 1973, comença els seus estudis musicals amb la seva mare i els finalitzarà l’any 2003 obtenint els Títols Superiors de piano i harmonia al Conservatori Superior del Liceu de Barcelona amb Michel Wagemans. Ha treballat també amb Luiz de Moura, Kornelia Ogorkowzna, Arpad Bodó i Carles Lama. Comença els estudis de cant l’any 2000, rebent classes de Salvador Parrón, Quim Proubasta, M. Assumció Frauca (Música a l’Esperança 1994 i 1996), Montserrat Cristau, Laia Frigolé i Georgina Reyner (Música a l’Esperança 2013).

Fundadora de la Cia. Gaia Contes Musicals, des de 2010 és productora d’espectacles infantils pels quals escriu la música i participa com a intèrpret: Gong!, El Nou vestit aventurer i La Caputxeta a la Gola dels llops. En aquesta faceta l’hem pogut veure a Blanes a Rialles.

Paral·lelament des de 2002 dirigeix, escriu i arranja música pel quintet vocal Les Síxters amb qui ha produït tres espectacles i treballs discogràfics: Les Síxters, Hadereck (2007), Retratades(2010) i Eclèctiques (2012), que vam poder escoltar a Música a l’Esperança l’any següent.

Glòria Garcés

Glòria Garcés

Ha participat en nombroses produccions amb La Cantoria, Cor de Cambra de Girona, Cor de Cambra de Granollers, Amics de l’Òpera de Girona amb qui ha col·laborat en diverses òperes, al Cor del Gran Teatre del Liceu de Barcelona i forma part de la companyia Cor de Teatre amb l’espectacle Operetta dirigit per Jordi Purtí (TNC 2011) i que vam poder veure al Teatre de Blanes i el recentment Allegro dirigit per Paco Mir (Temporada Alta 2014) amb qui ha fet temporada al Teatre Goya de Barcelona.

Col·laborant amb diversos grups i companyies, ha participat en nombrosos enregistraments com La Cantoria (Del IX al XX, 2002), Música Antiga de Girona, Cor de Cambra de Granollers, Gong! El nou vestit aventurer (2011), La Caputxeta a la Gola dels Llops (2015), Llibres de Música d’Ed.Cruïlla (2007 al 2014), El meu primer llibre de ioga (Cruïlla), Beatling (2013), Wonderful Kids (Festa d’aniversari-E.Kids-2012).

Paral·lelament a la seva activitat artística, ha donat classes de piano i harmonia i cant coral en nombrosos centres com Aula Musical, EMM Banyoles, EM L’Escala, Aula de Música d’Anglès i Conservatori Professional de Música de Girona.

Xavi Molina

Encara que nascut a Girona l’any 1967, Xavi Molina és de Blanes. Sorgit de la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria, ha esdevingut un multi instrumentista més que versàtil i en la seva amplia trajectòria ha begut de totes les fonts: jazz, clàssica, contemporània, folk.

Estudis de clarinet amb Enric Peraire; de tenora amb Ricard Viladesau; saxo amb Eladio Reinón i Bill Mc.Henry, harmonia i composició amb Lluís Vergés i Guillermo Klein. “Master class” amb Adam Kolker, Gorka Benítez, Dick Oatts, David Berkman i Xavi Maureta. Taller de composició amb Bebo Valdés. Títol Superior a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) en Música Tradicional.

Amant de l’experimentació i obert a noves tendències, ha estat integrat a formacions diverses: Coblamporània, Cobla Simfònica de Catalunya, Bullock’s, Km5tet, Vila de Blanes, Selva Big Band, Big Band de Blanes, Cobla-Orquestra Marina, Cobla-Orquestra Les Casenoves, Quintet Combo Gili.

En l’actualitat: Bourbon Band (jazz-soul), Katroi Ensemble (jazz folk), L’Orquestrina de l’Encant (folk), Sextet de tenores de Jordi Molina (cambra), Cobla de Cambra de Catalunya i és director de la Cobla Bisbal Jove i de la Girona Marxing Band.

Com a instrumentista ha format part de diversos projectes amb Marina Rossell, Paco Ibáñez, Albert Guinovart, Dagoll Dagom, Santi Arisa, Jaume Sisa, Nina, Carles Santos, Salvador Brotons, Vancouver Symphony Orchestra…

A Girona, l’any 2007, engega dos projectes propis promoguts amb l’afany d’evolucionar i realitzar projectes de qualitat: el quartet de saxos “Gironsax”  (Música a l’Esperança 2009) i la Big Band “Girona Jazz Project”. Amb aquestes dues formacions hi han col·laborat músics com: Guillermo Klein, Perico Sambeat, Bill McHenry, Eladio Reinón, Javier Feierstein, Vicens Martín, Marc Miralta, Masa Kamaguchi, Iñaki Sandoval, Llibert Fortuny, Gary Willis, Ze Eduardo, Carles Margarit…

L’any 2010 rep el “Premi Enderrock” en la categoria de Jazz com a “Millor Artista del 2009” amb el projecte de Guillermo Klein & Girona Jazz Project Big Band. L’any 2011 és finalista del IV Concurs de Maquetes Sons de la Mediterrània i el 2013 és nominat al millor disc de folk i noves músiques i també a la millor portada de disc als Premis Enderrock.

Evandro Correa

El 1992 va començar els seus estudis de música a Brasil. Classes de guitarra amb Carlos Nieheus, Nelson Faria, Heraldo Monte,Guinga; masterclasses amb Arismar do Espirito Santo, Hermeto Pascoal, Alegre Correa, Toninho Horta, Pascoal Meirelles, Mauro Senise…

Es gradua a l’Acadèmia de Música de los Angeles (L.A.M.A.) el 1997, on estudia amb grans noms del jazz-fusió americà com: Frank Gambale, Scott Henderson, Mike Stern, Wayne Johnson, Jeff Richmann, Bill Fowler, Jean Mark Bekaldi, Russel Ferrante, Jimmy Haslip, Alphonso Jonhson, Mike Miller, Roy Hanes, Mike Shapiro…

El 1998, de tornada a Brasil, enregistra amb la Banda ‘Clave de Lua’ el CD titulat ‘Furaçao’. El desembre de 1999, enregistra el seu primer CD en solitari ‘Caminhos’, on mostra composicions pròpies.

De l’any 2000 fins al 2008 va estar vivint a Barcelona on estudia arranjaments i orquestració Moderna en el Taller de Músics de Barcelona; dóna classes en el Conservatori de Música Moderna de Badalona; actua en els clubs i festivals de jazz de la ciutat amb el seu grup propi (“Coisas do Brasil”), toca amb Dani Pérez, Chris Higgins, David Xirgu, Big Band de Badalona, Carlos Vecino, Martí Serra, Francesc Capella, Montse Franco (amb qui arranja i grava el CD “Montse Franco Quartet”), Horacio Fumero, Nicolas Correa, Leandro Hipaucha…

Finalment el 2008 es trasllada a l’Alt Empordà: dóna classes a l’escola Casino Menestral de Figueres; toca i col·labora amb músics com Francesc Ubanell, Subi o Paula Grande.