ICV-EUiA-Pirates presenta les seves propostes per a lluitar contra els desnonaments

VíctorCatalan, Joan Salmerón i

Víctor Catalan, Joan Salmerón i Montserrat Romera

Els desnonaments, lluny d’acabar-se, continuen creixent i cada cop més persones han de veure com perden la seva casa i es queden al carrer. ICV-EUiA-Pirates vol declarar Blanes “ciutat lliure de desnonaments”, i per a aconseguir que això sigui una realitat i no només una frase buida, porta en el seu programa fins a 10 mesures concretes destinades a lluitar contra els desnonaments i a garantir un habitatge digne per a tothom.

La pedra angular d’aquesta política d’habitatge serà crear la Regidoria d’Habitatge i dotar-la de pressupost, ja que aquesta haurà de ser l’eina per vertebrar tota la resta de mesures. Recuperar l’Empresa Municipal d’Habitatge i dotar de més competències a la Taula pel Dret a l’Habitatge són altres propostes destinades a dotar-se de mecanismes de defensa de les persones en emergència habitacional, enfortint el protocol de reallotjament de famílies desnonades tant d’hipoteques com de lloguer. La coalició, tot i estar a l’oposició, ha sigut la impulsora de bona part de les polítiques d’habitatge que avui existeixen a Blanes, presentant fins a 6 mocions -amb participació de la PAH- sobre aquesta problemàtica.

Altres punts del programa d’habitatge són impulsar el lloguer social dels pisos buits tant de propietaris particulars com dels bancs, fent servir en el segon cas mesures de pressió com sancionar els bancs amb pisos buits (una moció d’ICV-EUiA aprovada fa any i mig que el PSC no ha aplicat), o retirar els comptes corrents municipals de les entitats que desnonin. A més, també posarà en lloguer social un bloc de pisos buits que, tot i ser de titularitat pública, ningú ha posat a disposició de la gent amb problemes de vivenda.

ICV-EUiA-Pirates vol també mantenir un contacte directe i continuat amb els moviments socials que lluiten al carrer contra aquest drama, i que són part fonamental tant per a fer front al problema com per ajudar a les persones afectades.

Últim acte de campanya als barris, al veïnat de Mas Cremat

Els candidats d'ICV-EUiA-Pirates amb veïns de Mas Cremat

Els candidats d’ICV-EUiA-Pirates amb veïns de Mas Cremat

D’altra banda, la coalició va acabar ahir el seu particular ‘tour’ pels barris blanencs amb una visita al veïnat de Mas Cremat. L’acte va estar presentat per la número 7 de la candidatura, Montserrat Romera, i va comptar amb les intervencions de Joan Salmerón i Víctor Catalan, cap de llista i número 3 respectivament.

Catalan va ser l’encarregat de parlar dels problemes propis del barri, mentre que Salmerón va fer una explicació general del programa. Els veïns i veïnes assistents van mostrar una especial preocupació per les mancances a la il·luminació, i també per la falta de jardineria i manteniment i per la construcció de la piscina. Un cop més, la coalició va rebre d’un altre barri la queixa de sentir-se “abandonats” per l’Ajuntament, tant en aquesta legislatura amb el govern del PSC com en l’anterior amb el tripartit de dretes CiU/PP/PDB.