La revista de Blanes «Blanda» torna a reflectir la diversitat de la història local

Alguns dels autors amb els responsables del Arxiu i l’alcalde Josep Trias, ahir a la Casa del Poble

La sala d’actes de la Casa del Poble es va omplir ahir a la tarda de públic durant la presentació del número 13 de la revista Blanda. La publicació, de la qual s’han fet 500 exemplars i que edita l’Arxiu Municipal de Blanes, consta de 182 pàgines en les quals figuren 10 treballs de recerca sobre aspectes històrics de la ciutat.

També, es descriu l’experiència de Pedro Corrals sobre el 23-F de 1981 ja que llavors era el màxim responsable de la policia local. A més,  apareixen ressenyes sobre l’activitat desenvolupada per l’Arxiu durant l’any passat i bibliografies de quatre publicacions: «Ruyra: l’home i la seva imatge»; «Aprender a dibujar el viento»; «El navegador de fons de mirall» i «Matins grisos».

La portada reprodueix el quadre «El campanar de Blanes», i és un homenatge al pintor Joan Roig i Soler (1852-1909). Els assistents van ser obsequiats amb un exemplar de la revista, que a partir d’ara es pot adquirir en les llibreries de la ciutat i en el mateix Arxiu.

Bona part dels autors van estar presents a l’acte i van explicar aspectes dels seus treballs. Destaca el de Maria Àngela Sagrera «Quan el carrer Ample era un veïnat», que ocupa 30 pàgines -és el treball més extens-, i que està il·lustrat amb 46 fotografies. L’autora construeix el seu relat descrivint els habitatges i negocis a partir de la numeració del carrer. 

Al final de l’acte l’alcalde Josep Trias, va manifestar que igual que al carrer Ample tots els veïns de la població «troben el seu lloc» i poden realitzar activitats molt diverses, Blanda acull una àmplia diversitat de textos, convertint-se des del seu primer número en un «pilar sòlid de la cultura blanenca».

Text: José Fernández – Foto: Joaquim Robert