Josep Marigó demana sumar esforços en la presentació de seu llibre «Remuntar Blanes»

Josep Marigó, ahir al vestíbul del Teatre de Blanes

Ahir a les 19,30 hores es va presentar al Teatre de Blanes el llibre «Remuntar Blanes», escrit per l’exalcalde Josep Marigó, número u de la llista del PSC per a les properes eleccions municipals.

L’aforament del teatre es va omplir de públic i, mentre els assistents s’acomodaven Marigó va manifestar a Blanesaldia que l’obra «és una reflexió sobre la situació política, social i econòmica de Blanes. Després d’aquest anàlisi he optat per posar l’accent en les oportunitats que té la ciutat» per redreçar la situació de crisi i sortir de la mateixa enfortits. «Enfront de la gent que escull veure el got mig buit, prefereixo veure-ho mig ple i, partint de la realitat, aportar una llum al final del túnel». 

Marigó va apuntar que l’estratègia a seguir per remuntar la crisi passa per treballar units i superar la tendència a anar cadascun pel seu compte, enquistada en determinats sectors de la societat blanenca. Així, en un paràgraf de «Remuntar Blanes» exposa que «no hi ha hagut una planificació coordinada i conjunta entre l’Administració i els sectors econòmics, socials i culturals blanencs que establís una bases sòlides de creixement per tothom». Aquest anàlisi aconsella que es comenci a «sumar des de la diversitat», segons exposa el polític.

Josep Marigó, ahir al Teatre de Blanes durant el seu parlament / Foto: Ana Sarrión

En aquest sentit, va destacar que entre els factors positius amb què compta Blanes està el sector turístic, la potenciació del qual va considerar que passa per vincular-ho a l’activitat institucional per «reivindicar millores de forma unitària». També, va comentar que la reforma del port i la nova Ciutat Esportiva són actius que caldrà desenvolupar per dinamitzar l’activitat econòmica, al costat de la resta d’activitats, com la pesca, l’agricultura, el comerç i la indústria, etc. «Tots som importants», va emfatitzar Marigó. 

Construir una majoria sòlida

Així mateix, va subratllar que el progrés de la ciutat ha estat llastrat per la «inestabilitat política», que s’ha caracteritzat per governs municipals «fràgils» que han depès en bona mesura d’aliances problemàtiques. Per construir una majoria sòlida que afronti durant la propera legislatura els reptes que comporta superar la crisi, l’agrupació local del PSC afronta «amb serenitat i molta il·lusió» les properes eleccions municipals. El partit treballa aquestes setmanes en diversos fronts: d’una banda ultima la redacció del programa electoral, -que es preveu es divulgui a mitjan del proper mes d’abril-, i s’ha iniciat un procés de contactes amb els actors socials i econòmics de la població. 

Fa uns dies Marigó es va reunir amb empresaris locals i va plantejar la necessitat de crear un «Consell Econòmic i Social», que generi proposades i línies d’actuació de forma coordinada per dinamitzar l’economia local. En l’àmbit social, el candidat socialista va dir també ha tingut bon acolliment la proposta de crear un «Consell de Govern de Barris», que canalitzi les relacions entre l’Ajuntament i les entitats veïnals. A més, Marigó realitza aquests dies trobades amb ciutadans, fins i tot petits grups de veïns, per recollir les seves inquietuds i aspiracions, practicant la «proximitat amb la gent».

De «Remuntar Blanes» s’han editat 600 exemplars i a l’acte es van lliurar més de 400. El seu autor desitja que serveixi com a eina de reflexió. El seu objectiu és que el text tingui la màxima difusió. Tant l’autor com el col·lectiu socialista ho distribuiran de forma gratuïta a les persones que ho sol·licitin.

Text: José Fernández – Fotos: JFG i Ana Sarrión