El Consorci de Viles Termals de Catalunya acorda la implementació del Pla de desenvolupament i comunicació per a l’any 2011

Presidida per Jordi Solé, alcalde de Caldes de Montbui (Vallès Oriental) ahir dimecres 16 de febrer ha tingut lloc la primera Junta de Govern del Consorci Viles Termals de Catalunya de l’any, en la qual s’ha definit el calendari d’accions previstes per al 2011. 

La més important ha estat la previsió d’implementació de la primera fase del Pla de desenvolupament i comunicació. El Pla ha de servir per promocionar destinacions termals que, com Caldes de Montbui, formen part del Consorci i persegueixen una destinació turística unificada, catalana i de qualitat.

A més de diferents accions relacionades amb els missatges i el canals que utilitzarà el Consorci, els municipis han aprovat fer un inventari dels seus recursos i dissenyar un circuit termal català. També han acordat iniciar els tràmits per crear un Club termal, les característiques dels quals s’aniran definint al llarg de l’any.

 

El Pla també inclou la planificació de presència a fires, i el Consorci ja ha decidit repetir l’experiència i ser present al Saló Internacional del Turisme de Catalunya, que tindrà lloc a l’abril. Cal destacar també l’edició d’un nou fulletó de promoció de les viles termals traduït a sis idiomes i l’aposta per utilitzar amb profunditat les noves tecnologies com a element essencial de la comunicació del Consorci. Aquesta acció es finançarà amb la subvenció de 30.000 euros atorgada per la Direcció General de Turisme de la Generalitat de Catalunya.

 

A banda del Pla de desenvolupament i comunicació, el pla de treball de l’any 2011 inclou altres objectius, com l’ampliació de membres i el reforç dels contactes internacionals i la adhesió a projectes europeus. En aquest sentit, cal destacar la participació del Consorci en el projecte europeu SOWELL (Social Tourism Oportunities i Wellnes and Leisure Activities), liderat per la regió francesa de Midi-Pyrénées i en el qual, a més del Consorci, hi participaran la regió italiana d’Emilia-Romagna i la Universitat d’Economia de Praga.

 

Finalment, l’any 2011 també serà any de canvis, donat que correspon renovar els òrgans de govern i els càrrecs del Consorci. Això vol dir que enguany culmina la presidència de Caldes de Montbui, càrrec que el municipi ostenta i que recau sobre l’alcaldia des de la creació del Consorci, l’any 2008. La renovació tindrà lloc un cop s’hagin celebrat les eleccions municipals, previstes pel maig, i hagin estat formats els nous governs en les viles consorciades. Abans d’acabar el mandat el Consorci elaborarà i farà pública una memòria de les actuacions que ha dut a terme durant aquests primers dos anys i mig d’existència.

 

Les conclusions de la trobada les han traslladat en roda de premsa Jordi Solé, alcalde de Caldes de Montbui, i Quim Fornés, regidor d’Acció territorial, turisme i patrimoni de La Garriga (veure foto).

 

Consorci de Viles Termals de Catalunya. Terra i aigua
Benifallet, Caldes d’Estrac, Caldes de Malavella, Caldes de Montbui, el Vendrell, la Garriga, Sant Climent Sescebes, Sant Hilari Sacalm i Santa Coloma de Farners formen el Consorci de Viles Termals creat l’any 2008 i promogut per l’ajuntament calderí.

 

Aquest són 9 municipis catalans on existeix una gran riquesa hidromineral, constituïda per les aigües minerals, mineromedicinals i/o termals. Alguns d’aquests municipis tenen una tradició termal mil•lenària.

El principal objectiu del Consorci és donar a conèixer les viles i els centres termals que es poden trobar a Catalunya. Alhora, fa una aproximació a la resta d’atractius turístics que ofereixen les viles termals, com ara el patrimoni cultural, l’entorn natural, les activitats d’oci, la gastronomia, les festes i les tradicions, entre d’altres.

Edició: JFG – Fotos: Ajuntament de Caldes de Montbui i Consorci Viles Termals de Catalunya