Aplicació de l’ampliació d’horaris pels bars, bars musicals i discoteques de Catalunya

El passat 22 de Desembre es va publicar al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, la nova Ordre d’Horaris aprovada per la Conselleria d’Interior i que, entre d’altres ampliacions, preveu una AMPLIACIÓ HORÀRIA AUTOMÀTICA per a bars, restaurants, bars musicals, discoteques i d’altres activitats d’oci, per als dies compresos entre el 21 de Desembre i el 6 de Gener, així com també per altres dates assenyalades. Atesa aquesta previsió i que la norma entrava en vigor al dia següent de la seva publicació al DOGC, els diferents locals beneficiats per la mesura ja podran gaudir  d’aquesta beneficiosa ampliació durant les festes de Nadal.

Aquests són els nous horaris:

1) BARS, RESTAURANTS, RESTAURANTS-BAR, SALONS DE BANQUETS I RESTAURANTS MUSICALS:

-Dies d’entre setmana que no siguin vigília de festiu: Obertura a les 6h i tancament a les 3h

-Divendres nit, dissabte nit i vigílies de festiu.Obertura a les 6h i tancament a les 3:30h

-Nit de Cap d’any: Obertura a les 6h i tancament a les 4h)

2) BARS MUSICALS:

-Dies d’entre setmana que no siguin vigília de festiu: Obertura a les 12h (novetat important) i tancament a les 3h.

-Divendres nit, dissabte nit i vigílies de festiu: Obertura a les 12h i tancament a les 3:30h.

-Nit de Cap d’any: Obertura a les 12h i tancament a les 4h.

3) SALES DE CONCERT, CAFES TEATRE I CAFÈS CONCERT:

-Dies d’entre setmana que no siguin vigília de festiu: Obertura a les 17h i tancament a les 5h.

-Divendres nit, dissabte nit i vigílies de festiu: Obertura a les 17h i tancament a les 5:30h.

-Nit de Cap d’any: Obertura a les 17h i tancament a les 6h.

4) SALES DE FESTA, DISCOTEQUES I SALES DE BALL:

-Dies d’entre setmana que no siguin vigília de festiu: Obertura a les 17h i tancament a les 5:45h.

– Divendres nit, dissabte nit i vigílies de festiu: Obertura a les 17h i tancament a les 6:45h.

– Nit de Cap d’any: Obertura a les 17h i tancament a les 7:30h (novetat històrica).

*Nota (1): A totes les activitats i per totes les nits se’ls ha de sumar 30 minuts per desallotjar o 45 minuts si l’aforament es superior a les 500 persones.

*Nota (2): La mateixa ampliació serà efectiva entre els dies 1 de Juny i 15 de Setembre, del dijous al dilluns de pàsqua, del dijous a dimarts de Carnestoltes, durant les festes locals i patronals de cada municipi i en darrer lloc en cas de revetlles populars, exposicions i esdeveniments de caràcter firal amb un màxim de 6 dies l’any.

Aquesta ampliació horària, de CARÀCTER AUTOMÀTIC (pel que no caldrà -com fins ara-, solicitar-la als alcaldes o alcaldesses) pot suposar per als locals beneficiats per la mesura un increment en facturació d’entre un 20 i un  30%, el que de ben segur ajudarà al nostre sector a refer-se de la davallada en facturació que ha vingut arrossegant els darrers temps degut a la crisi econòmica. Des de la FECASARM calculem que es beneficiran d’aquesta ampliació prop de 10.000 locals d’arreu de Catalunya.

En especial, durant la nit de Cap d’any (nit mes important de l’any per al sector equiparable al dia de Sant Jordi per als llibreters) aquesta ampliació serà especialment fructífera atès que, a part de suposar un augment de facturació important -doncs s’assoleix un sostre històric en l’hora de tancament per part de les discoteques catalanes-, aquesta ampliació horària servirà per compensar l’augment de l’oferta detectat enguany per la FECASARM d’un 20 % respecte de l’any passat de festes de cap d’any organitzades en recintes de titularitat municipal. Per la seva part, els bars musicals també es veuran beneficiats per la possibilitat d’obrir els seus locals a les 12h del migdia (abans només ho podien fer a partir de les 17h) tot i que aquesta ampliació l’aprofitaran més aquestes activitats en dates estivals.