L’IBI de Pineda de Mar pujarà el 2012 un 8% de mitjana

El ple de l’Ajuntament de Pineda va aprovar la passada setmana les ordenances fiscals amb els vots a favor del govern del PSC, l’abstenció d’ERC i els vots contraris de PP, CiU i 100xcent per Pineda. També s’han introduït diverses bonificacions en les Ordenances del 2012. L’any tan sol s’apujarà l’Impost de Bens Immobles (IBI), que s’incrementarà un 8% de mitjana degut a l’increment de la revisió del valor cadastral dels immobles.

En el ple, el regidor d’Hisenda, Antoni Abad, va explicar que el 17% de les propietats són places de pàrquing, amb un increment molt baix. El sector més nombrós són habitatges d’entre 60 i 80 m 2, que paguen entre 200 i 300 euros anuals, i en aquests casos l’IBI pujarà entre 16 i 20 euros a l’any. El regidor d’Hisenda, Antoni Abad, va explicar encara que són contraris a pujar taxes, l’IBI és impost amb el que es paga la seguretat i la neteja viària al municipi.

El regidor del PP, Xavier Zarco, va dir en el ple que no s’hauria de pujar cap impost. Zarco va dir que amb l’increment Pineda recaptarà 700.000 euros més per aquest impost. Zarco va dir en el ple que s’han de rebaixar les despeses i es va mostrar agraït perquè el govern introdueixi bonificacions en les Ordenances. També va demanar que s’informi a la ciutadania perquè conegui que té dret a determinades bonificacions.

El regidor portaveu de CiU, Guillem Mateo, ha dit que el vot contrari de CiU és degut a l’augment de l’IBI amb el que no hi estan d’acord. Mateo ha dit que la crisi econòmica perjudicarà una part dels ciutadans i cal reduïr despeses municipals.

La Regidora d’Esquerra-Junts per Pineda, Mònica Palacín, va dir en el ple que les ordenances no han arribat amb prou temps per treballar-les i es reserven el dret a presentar al.legacions. Va dir en el ple que cal ajustar impostos i taxes en vistes a l’any que ve.

El regidor portaveu de 100xcent per Pineda, Salvador Llorens, hi va votar en contra. Salvador Llorens va recordar que la Diputació ha de revisar el cens i el cadastre de totes les finques de Pineda. Per tant, va proposar esperar a saber si hi ha gent que està pagant menys del que li toca, i si és així, el govern podria evitar pujar l’IBI a tothom. També va parlar de privatitzar serveis, si cal, com la recollida de les escombraries. Salvador Llorens ha explicat perquè hi han votat en contra.

L’alcalde de Pineda, Xavier Amor va explicar després del ple que li hagués agradat rebre més propostes de la resta de partits polítics. Amor va dir que l’increment de l’IBI és necessari ja que es va fer una revisió cadastral dels habitatges amb un increment que s’ha d’anar aplicant en diversos anys. Les ordenances fiscals del 2012 s’han aprovat amb els vots a favor del govern del PSC, l’abstenció d’ERC i els vots contraris de PP, CiU i 100xcent per Pineda.

Text i foto: Radio Pineda