Tordera aprova el pressupost per al 2012 valorat en 13,88 milions d’euros

Ajuntament de Tordera

L’Ajuntament de Tordera va aprovar el dijous 22 de desembre en sessió plenària el pressupost per a l’any 2012, valorat en 13.884.085 euros, 391.000 euros menys que l’exercici anterior (prorrogat de 2010). Tal com va assenyar durant el Ple el regidor d’Hisenda, Marçal Vilajeliu, el pressupost d’enguany es presenta com una eina de treball que marcarà el full de ruta durant els propers mesos. Segons va apuntar el regidor, la nova estructura del Departament d’Intervenció permetrà fer un seguiment més exhaustiu del pressupost.

Així, a través de diferents mecanismes es garanteix el control de la despesa mitjançant la revisió periòdica dels ingressos així com el seguiment de les subvencions i la renegociació dels contractes amb particulars i amb empreses adjudicatàries. El regidor va destacar que aplicant aquests mecanismes i optimitzant els recursos existents, la gestió econòmica de l’Ajuntament millorarà en eficiència i eficàcia.

El pressupost municipal per a l’any vinent estableix una reducció important de la despesa en la majoria de capítols, especialment en el de personal (mitjançant les amortitzacions de places, jubilacions, rebaixa del cost polític i la reducció d’horaris especials), així com el capítol de serveis, que es contempla una reducció mitjana del 15% tant en els  serveis que ofereix l’Ajuntament com els serveis que arriben a través d’empreses externes. En aquest apartat, el regidor va voler destacar que tots els serveis municipals estan garantits i que per aconseguir-ho cal un important esforç de contenció de la despesa i d’optimització de recursos.

Teatre Clavé

El pressupost 2012 contempla un augment al capítol de despeses financeres ja que a partir del 2012 començarà l’amortització dels crèdits i  interessos que es van sol·licitar en el seu dia per finançar les obres d’urbanització dels diferents sectors de Tordera.

El capítol destinat a subvencions i aportacions, l’Ajuntament preveu una rebaixa no línial en les subvencions a entitats, de manera que aquesta estigui condicionada al compliment del nou Reglament d’associacions. El pressupost també estableix una rebaixa en l’aportació al Teatre Clavé i a Ràdio Tordera, sense que aquesta afecti la viabilitat dels projectes que tots dos organismes tenen en marxa. L’aportació municipal a l’Organisme Autònom de Serveis Comunitaris, per la seva banda, es manté igual que l’any anterior a fi d’atenendre les necessitats econòmiques i socials de les persones més desfavorides.

Pel que fa a l’apartat d’inversions, l’Ajuntament es reserva una partida destinada a la construcció d’una planta potabilitzadora per millorar la qualitat de l’aigua al municipi. Aquesta partida s’acompanyarà de les subvencions corresponents dels organismes competents externs.

L’estructura d’ingressos es suporta mitjançant un 73 % d’ingressos propis i un 27% corresponent a les transferències que han d’arribar d’adminsitracions superiors com Generalitat, Estat i Diputació.

El regidor d’Hisenda  va demanar l’esforç de tots, ciutadans i administració, per poder consolidar la situació econòmica del municipi assenyalant que el 2012 Tordera tindrà el mateix pressupost que l’any 2007 però amb més serveis i amb mil habitants més que fa sis anys.