La policia local de Lloret deté a dos estrangers després de robar joies valorades en més de 100.000 euros

Els detinguts són un albanès i una dona russa

Foto: Policia local de Lloret de Mar

Foto: Policia local de Lloret de Mar

A les 7 hores del matí d’avui dissabte una patrulla de la policia local de Lloret de Mar s’ha desplaçat fins els carrers Torrentó i Sant Pere alertats pel soroll d’una alarma que havia saltat; un cop a la zona els efectius han observat córrer un individu amb dues bosses grosses penjades a l’espatlla i que, fent cas omís de les ordres de detenció dels agents, s’han introduït a l’interior d’un vehicle iniciant la marxa a gran velocitat.

Els agents, alertant dels fets a la central, procedeixen a fer seguiment d’aquest vehicle que fuig per l’Avda. Just Marlés continuant per la GI-682 en direcció Blanes, fins a topar amb un panell de senyalització a la rotonda del hospital comarcal, moment en el qual abandonen el vehicle i els seus dos ocupants inicien la fugida a peu perseguits pels agents de la Policia Local de Lloret.

Paral·lelament, es munta un operatiu, coordinat per la central de la policia Llocal de Lloret entre les policies locals de Lloret i de Blanes, amb el recolzament dels Mossos d’Esquadra. Aquesta coordinació ha permès que als pocs minuts es poguessin localitzar i detenir els autors, un home de procedència albanesa i una dona d’origen rus.

El vehicle havia estat llogat a l’aeroport de Barcelona i en el seu interior s’ha recuperat la bossa amb el botí de les joies sostretes, amb un valor aproximat que podria superar els 100.000 euros, a més de diverses eines utilitzades per a fer el “butró” i arribar a la joieria.

Van fer dos ‘butrons’

Es dona la circumstància que els lladres han accedit a la joieria després de forçar una porta d’un hotel proper, practicar un ‘butró’ a una botiga llindant i un segon ‘butró’ en aquest establiment des d’on han accedit a la joieria. L’home d’origen albanès, tenia pendent complimentar una ordre de crida i cerca d’un jutjat de Madrid.

La policia local de Lloret s’ha fet càrrec de les primeres diligències per la detenció dels autors i seguidament s’ha traspassat a Mossos d’Esquadra qui s’ha fet càrrec de continuar la investigació i la inspecció dels llocs per on han accedit. Per altra banda, la policia local de Blanes ha instruït les diligències relatives a la conducció temerària i danys ocasionats pel vehicle durant la seva fugida.