Sant Hilari Sacalm, a la Ruta 1714 Osona

Foto: Ajuntament de Sant Hllari Sacalm

Foto: Ajuntament de Sant Hllari Sacalm

En coordinació amb la Comissió del Tricentenari, la Comissió Osona 2014, formada per 30 membres, entre municipis, entitats, institucions i persones títol individual, presenta la Ruta 1714 Osona Pam a Pam, de la qual en forma part el poble de Sant Hilari Sacalm.

Aquesta iniciativa pretén posar de rellevància els fets, els personatges i les dates d’àmbit comarcal més rellevants durant els fets de l’època i complementa la ruta nacional, que discorre per deu localitzacions emblemàtiques de la Guerra de Successió.

La Ruta 1714 Osona Pam a Pam queda dividida en tres parts:

1.- La ruta central, que inclou els municipis de Montesquiu, Torelló, St. Hipòlit de Voltregà, Les Masies de Voltregà, Manlleu, Vic, Sta. Eulàlia de Riuprimer i St. Martí de Centelles.

2.- La ruta Montseny – Guilleries, que inclou els municipis d’Espinelves, St. Hilari Sacalm, Arbúcies i Viladrau

3.- La ruta Lluçanès, que inclou els municipis de St. Boi de Lluçanès, Perafita, Prats de Lluçanès, St. Martí de Merlès, St. Feliu Sasserra i Oristà.

Laura Pagespetit, regidora de Cultura i Comunicació i representant municipal a la Comissió Osona 2014, destaca «l’interès cultural i alhora turístic de la ruta, que serà una eina de promoció important del poble».