La policia local de Santa Coloma de Farners millora el seu rendiment entrant a formar part de la xarxa RESCAT

Moment de la firma del conveni

Moment de la firma del conveni / Foto: La Selva Comunica

El conseller d’Interior de la Generalitat, Ramon Espadaler i l’alcalde de Santa Coloma de Farners, Antoni Solà, han signat avui a l’Ajuntament el conveni de col•laboració. La xarxa RESCAT és una xarxa de radiocomunicacions que aplega i substitueix les diferents xarxes existents fins avui a Catalunya. L’objectiu de la xarxa és servir a tots i cadascun dels col•lectius implicats en la seguretat i les emergències.

L’objectiu d’aquest sistema integrat d’emergències i seguretat és millorar el rendiment, l’eficàcia i l’operativa de tots els recursos del país que treballen en aquest àmbit. Actualment els efectius de cada cos o organització treballen amb el seu propi sistema de telecomunicacions i utilitzen recursos i tecnologies diferents.

Aquest sistema integrat facilita la coordinació entre els col•lectius d’emergències i comporta un menor cost i una major rendibilitat d’ús. A més, compta amb una tecnologia molt avançada, segura i amb un alt grau de cobertura i disponibilitat, i permet conèixer el posicionament geogràfic amb GPS.