Prop de 95.000 camions s’han desviat de l’N-II a l’AP-7 durant el primer mes de restriccions

Tram de la N-II sense desdoblar / Foto: JFG

Tram de la N-II sense desdoblar / Foto: JFG

Prop de 95.000 camions han deixat de circular per la N-II i s’han desviat a l’autopista AP-7 durant el primer mes d’aplicació de les restriccions de trànsit que afecten els vehicles de quatre eixos o més. D’aquesta forma, des del passat 19 d’abril i fins el 16 de maig, el trànsit de camions per l’AP-7, en el tram entre Maçanet de la Selva i la frontera francesa, s’ha incrementat més del 60% respecte el mes anterior, abans que s’apliqués la prohibició de circulació.

La major part de la circulació de vehicles pesants de quatre eixos o més (el 85%) fa tot el recorregut sencer per l’AP-7, entre Maçanet de la Selva i la frontera francesa, que està bonificat en un 35%. Els camions que fan moviments interns entre les sortides de Maçanet i la Jonquera obtenen un descompte del 50% en el preu del peatge.

Millora de la seguretat viària

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha valorat de forma molt positiva els resultats del primer mes de les restriccions, ja que s’ha aconseguit l’objectiu de millorar la seguretat viària de la carretera. Des del passat 19 d’abril, entre Vidreres/Maçanet i la Jonquera, a l’N-II hi ha hagut 5 accidents amb 2 ferits greus i 5 ferits lleus, mentre que a l’AP-7 hi ha hagut 3 accidents amb 3 ferits lleus. No hi ha hagut cap víctima mortal.

També durant aquest primer mes les excepcions a la mesura s’han complert amb normalitat i els camions de quatre eixos o més que circulen per l’N-II per carregar o descarregar, repostar o per avituallament ho estan fent amb els trajectes mínims imprescindibles.