L’exalcalde de Lloret Xavier Crespo va desviar diners a les illes Caiman

Xavier Crespo

Xavier Crespo

Hisenda destapa que l’exalcalde de Lloret de Mar i diputat al Parlament Xavier Crespo (CiU) va desviar importants sumes de diners a les illes Caiman l’any 2002. Així ho revela un informe de l’Agència Tributària, que assenyala que es tracta d’operacions en valors representatius d’emprèstit.

Sobre aquestes operacions, Crespo ha hagut de respondre a les preguntes del fiscal durant l’interrogatori, dimarts, arran de la seva presumpta implicació amb la màfia russa en l’anomenat ‘cas Clotilde’. En la compareixença en el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Crespo va eludir en un primer moment contestar les preguntes del fiscal, però -després de consultar el seu advocat- va decidir negar les acusacions.

El mateix informe de l’Agència Tributària recull també que un familiar del diputat convergent podria haver rebut diners del Grup GBI Serveis, presidit per Gustavo Buesa. Una empresa a la qual l’Ajuntament de Lloret va atorgar de manera «urgent» el servei de recollida d’escombraries. El fiscal també ha interrogat Crespo pel salari que un dels seus fills va cobrar durant 10 mesos com a jugador de l’equip d’hoquei de Lloret

D’altra banda, els investigadors tenen en el seu poder la factura de 3.000 euros d’un rellotge que l’empresari rus Andrei Petrov hauria regat a Crespo pel seu aniversari. En l’interrogatori, l’exalcalde ha negat que Petrov li hagués fet aquest regal. Sobre el suposat pagament de viatges, Crespo ha justificat que l’empresari li va pagar un desplaçament a Rússia amb la finalitat de comprovar in situ la importància de la central de l’empresa que administra el rus, Development Diagnostic Company.

Tot i això, l’informe que l’Audiència Nacional va remetre al TSJC perquè decidís la imputació de Crespo veu indicis que aquests regals han estat realitzats donada la seva condició d’alcalde i, textualment, «per aconseguir un tracte de favor en la realització de les obres de construcció i projectes immobiliaris».

L’alt tribunal català investiga Xavier Crespo pels presumptes delictes de suborn i, eventualment, prevaricació en la seva gestió com a alcalde de Lloret.

Text: Nova Radio Lloret