Convocat el concurs per triar el cartell dels Focs de la Festa Major de Blanes

Foto: Arxiu Blanesaldia.com

Foto: Arxiu Blanesaldia.com

L’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes i la Comissió Tècnica del Concurs de Focs han convocat per segon any consecutiu un certamen per triar el cartell que servirà aquest 2013 per anunciar el Concurs de Focs d’Artifici de la Festa Major, que se celebren el mes de juliol coincidint amb la festa major.

Aquesta iniciativa s’ha fet amb l’objectiu d’impulsar i fomentar la creativitat artística en motiu d’un dels esdeveniments més destacats i populars, de ressò internacional, que tenen lloc al municipi. Enguany l’esdeveniment pirotècnic està previst que se celebri inicialment des del dimecres 24 fins el dissabte 27 de juliol –ambdós inclosos-, tot i que les dates definitives encara s’han d’acabar de perfilar des de l’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament i la Comissió Tècnica del Concurs de Focs.

Els participants tindran plena llibertat per escollir la temàtica del cartell, tot i que sempre haurà d’estar relacionat i haurà de ser representatiu amb els focs d’artifici i haurà de tenir una clara finalitat divulgadora d’aquest esdeveniment. El termini per presentar originals pel concurs de cartells d’aquest 2013 és fins el proper dissabte 18 de maig i, tal i com es recull a les bases, tots els treballs han d’incloure la següent llegenda: “43è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava – Festa Major de Blanes 2013”.

750 euros de premi

La proclamació del guanyador del concurs es farà el divendres 31 de maig a les set de la tarda, coincidint amb la inauguració de l’exposició que es podrà visitar a la Casa Saladrigas fins el 30 de setembre amb totes les obres presentades a concurs. L’autor del treball rebrà com a premi 750 ecuros i val a dir que només es pot presentar una obra per autor. Pel que fa al jurat qualificador, està format per l’alcalde de Blanes, un membre de la Comissió de Focs, el tècnic de l’Àrea de Cultura i Festes, un tècnic de Promoció de la Ciutat i dos artistes plàstics.

L’any passat el guanyador va ser Dani Puentes, nascut a Barcelona i resident a Sant Feliu de Guíxols, vinculat durant molts anys al món del disseny i la impremta. El cartell guanyador estava basat en el disseny vectorial i combinava els colors bàsics d’impressió per representar l’esclat de focs d’artifici sobre la silueta de la roca de Sa Palomera.

Els treballs per concórrer al concurs s’han de presentar a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Blanes de dilluns a divendres, de 8 del matí a 15 del migdia i dissabtes de 9’30 a 13’30 h. Es pot demanar hora a la web de l’Ajuntament, a l’apartat de cita prèvia: http://amic.blanes.cat/