Experts inseccionen els danys a la platja de Fenals de Lloret per buscar una solució

L’alcalde de Lloret de Mar, Adrià Lamelas; el primer tinent d’alcalde, Jordi Martínez; la regidora de Platges, Marina Nicolàs i el regidor de Manteniment, Joan Escalona, amb diferents tècnics de l’Ajuntament, varen assistir a la visita del Subdirector General de Coordinació d’Actuacions al Litoral, Entorns Rurals i Muntanya de la Generalitat de Catalunya, Francesc Xavier Berga, i el Cap del servei de Costes de Girona, José Luis Tostado, també amb els respectius equips tècnics.

Ara pots rebre per WHASTAPP les nostres notícies. Clica en aquest enllaç , després a ‘Seguir’ i activa les notificacions 

El motiu de la visita era poder valorar in situ les diferents afectacions i actuacions a realitzar arran dels danys soferts en el temporal de mar del proppassat cap de setmana del 9 i 10 de març, quan l’onatge de la borrasca va provocar un esvoranc de 90 metres al tram mig del passeig de Fenals que l’ha deixat inutilitzat, sent necessària la prohibició del pas de vianants per motius de seguretat.

L’alcalde de Lloret de Mar, Adrià Lamelas, ha explicat que «vàrem demanar aquesta visita amb màxima urgència donat que el passeig de Fenals és un dels principals atractius turístics de Lloret i hem tingut molt bona resposta de les dues administracions competents».

Més informació: El temporal causó importantes daños en el paseo marítimo de la playa de Fenals

Per la seva banda, el primer tinent d’alcalde, Jordi Martínez, ha recalcat que «tant la Generalitat com el Govern Espanyol entenen perfectament que estem parlant d’un dels principals recursos turístics del municipi, i que cal actuar amb celeritat atesa la proximitat de l’inici de la temporada estival».

Amb TELEGRAM rebràs al teu mòbil les nostres notícies a l’instant. Clica aquí i segueix-nos:  t.me/blanesaldia

La petició de l’Ajuntament de Lloret de Mar és que es faci una primera actuació d’urgència que permeti restablir el pas pel tram esfondrat del passeig, així com recuperar els serveis bàsics afectats per tal de permetre el normal funcionament dels serveis de temporada i de la Casa del mar cares a l’inici de la temporada de màxima afluència turística.

Tanmateix, paral·lelament s’ha d’anar treballant en el projecte de l’obra de reparació i millores funcionals del passeig marítim, a càrrec de la Generalitat de Catalunya, atesa llur condició de titular de la concessió.

Fotos: Ajuntament de Lloret de Mar