La unitat ciclista de la Policia de Lloret de Mar ha fet més de 100 intervencions des de principis d’any

Ajuntament de Lloret de Mar

La Policia Local de Lloret ha donat a conèixer el resum d’actuacions dutes a terme per la unitat de BTT aquest primer semestre de l’any. La unitat ciclista va entrar en funcionament a principis d’any i està formada per quatre efectius que patrullen per torns.

El principal àmbit d’actuació d’aquesta unitat és el nucli antic i front marítim, i entre les seves funcions destaca la vigilància i el servei de proximitat a les zones comercials, turístiques i de vianants, on vetllen pel compliment de les ordenances municipals. El regidor de Seguretat Ciutadana, Jordi Sais, explica que «la valoració d’aquest primer semestre és positiva ja que hem pogut comprovar la ràpida intervenció que permet la bicicleta en aquestes zones de difícil accés per vehicles».

En total s’han fet més de 100 intervencions entre les quals destaquen les actuacions per mediar entre conflictes veïnals (motivats principalment per sorolls), petit furts i, com explica el regidor de Seguretat Ciutadana, «aquest primer mig any ha estat marcat per la COVID-19 i, per tant, també han fet molta tasca assistencial, com el repartiment de targetes menjador i el control dels confinaments en la primera etapa de la pandèmia, de la distància social en activitats de primera necessitat i de l’ús de la mascareta en aquesta zona del nucli antic».

Lloret, juntament amb Llançà i Platja d’Aro, són els únics municipis de les comarques gironines a disposar d’una unitat ciclista especialitzada en els seus serveis policials. El mes de setembre passat, conjuntament amb Perpinyà i Llançà, van organitzat una jornada temàtica centrada en la bicicleta com a eina de seguretat ciutadana. Hi varen participar una cinquantena d’efectius de diferents policies locals de Catalunya.