Santa Coloma de Farners rep una subvenvció de 7.500 euros pel Pla Local de Joventut

El Pla Local de Joventut de Santa Coloma de Farners vol donar resposta a les demandes dels joves de la ciutat, també a les seves peculiaritats i a les línies teòriques que es duen a terme en l’àmbit de les polítiques de joventut en general. Amb aquest Pla, Santa Coloma de Farners pretén liderar i ser un referent en polítiques juvenils com a capital de comarca que és.

 

Aquest pla inclou algunes de les propostes i suggeriments que han fet arribar els joves a través dels diferents espais i eines de participació que s’han posat al seu abast. S’ha volgut redactar un pla a la mida dels joves i amb un ampli consens.

Per l’any 2013 es tornarà a demanar subvenció a la Direcció General de Joventut que servirà per a fer la reestructuració de l’àrea. A partir d’ara la Regidoria de joventut treballa conjuntament amb la Regidoria de Benestar Social amb l’objectiu d’estalviar costos compartint espais físics, personal tècnic i aplicant polítiques conjuntes que afavoreixin el col·lectiu de joves.

Santa Coloma de Farners és un municipi amb un ric teixit associatiu, amb equipaments dirigits a les activitats del col•lectiu com el Cercle Jove, l’Oficina Jove de la Selva, d’abast comarcal, que està cofinançada per l’Ajuntament, i la resta de serveis i espais municipals, que són molts.

Per aquest motiu, en la darrera fase del Pla Local de Joventut (2014-2015) s’intentaran fomentar accions proactives que enforteixin la xarxa i el moviment associatiu des d’una perspectiva transversal i integral.

Els temes de joventut, de manera transversal, impliquen altres regidories com Cultura, Festes, Esports, Benestar Social, Sanitat, Ensenyament, Medi Ambient, Dinamització Econòmica i Emprenedoria, etc. Per tant, el ventall de possibilitats és molt ampli i amb un únic objectiu: millorar la qualitat de vida dels joves, assessorar-los en les seves inquietuds o donar-los suport i respostes en els seus inicis familiars, com a emprenedors o com a dinamitzadors del teixit social local.