La concentració de cotxes clàssics d’Arbúcies es converteix en la més multitudinària de Catalunya

Foto: Ajuntament d’Arbúcies

La quarta concentració de vehicles clàssics d’Arbúcies va superar totes les expectatives al reunir prop de 500 cotxes i unes 2.000 persones que van poder gaudir d’una jornada dedicada exclusivament al motor i de l’oferta lúdica i cultural de la vila.

 

El nombre de vehicles situa la trobada d’ahir oficiosament com la més multitudinària de Catalunya i una de les més importants d’Espanya per quantitat i qualitat, amb models que han marcat diverses generacions d’aficionats. Lancia, Renault, Seat 600, Mini, Porsche, BMW, Ferrari i un Lancia Stratos del col·leccionista Xavier Piña van ser algunes de les joies anteriors a 1987 que els visitants van poder contemplar en diversos aparcaments de la vila.

“Vam esgotar els 453 dorsals previstos i encara van arribar una cinquantena de cotxes més provinents de tot Catalunya, sobretot de les comarques gironines i de Barcelona”, explica un dels portaveus de l’organització, David Batlle. “No esperàvem tants vehicles i més si tenim en compte que l’any passat van venir 250 i que tot just fa quatre anys que s’organitza la trobada”, afegeix aquest membre del col·lectiu Clàssics Montseny Guilleries.

El secret de l’èxit de la trobada es troba en la bona organització i el tracte ofert als participants, en la difusió constant per les xarxes socials i altres mecanismes de comunicació viral i, sobretot, en la gratuïtat de tots els actes. Com a exemple, la botifarrada popular que va durar només una hora a l’esgotar-se les 500 botifarres previstes. La col·laboració de l’ajuntament en tasques logístiques i assumint l’esmorzar, i l’aportació econòmica d’una dotzena de patrocinadors privats són fonamentals per equilibrar les despeses, i més tenint en compte que la vintena de persones que organitzen l’event no cobren ni un euro. “Ho fem per amor al motor, als cotxes, i també perquè ens estimem Arbúcies”, afegeix Batlle.

A més de l’exposició i l’esmorzar, dos-cents vehicles de la trobada van fer una ruta amb 200 cotxes per carreteres secundàries del Montseny i les Guilleries, escenaris privilegiats de proves avui ja desaparegudes com la Volta a Catalunya, la Pujada al Montseny, el Ral·li Costa Brava o el Critèrium Montseny-Guilleries, entre d’altres. En paral·lel a la concentració, el Museu Etnològic del Montseny va rebre una allau de visites amb 490 persones.

Per altra banda s’ha de destacar que Arbúcies homenatjarà el diumenge 11 de març el pilot Nani Roma per la seva trajectòria professional i pel segon lloc assolit en la passada edició del ral·li Dakar amb un acte en què s’aprofitarà també per promoure la marca Arbúcies, terra de motor.