Lloret de Mar reforça el servei de salvament i socorrisme de cares als mesos de màxima afluència estival

Nova Ràdio Lloret

Nova Ràdio Lloret

Des de l’1 de juliol traballen fins a 22 socorristes de l’empresa Proactiva Serveis Aquàtics a les platges i cales de Lloret. En paraules de Jordi Orobitg, regidor de platges, «És el nombre màxim de professionals que tenim per contracte i estaran tots en actiu per garantir la seguretat  aquests mesos de més afluència a les platges».

El regidor també ha recordat que «disposem del servei de salvament i socorrisme des del 15 de maig i fins el 15 d’octubre, el que ens converteix en un dels municipis de Catalunya que ofereix aquest servei durant més mesos a l’any».

Pel que fa l’horari a les platges centrals, de Lloret i Fenals, serà de 10h a 19h i a les cales de 10.30h fins les 18.30h. Això suposa avançar i allargar el servei mig hora més respecte als mesos anteriors, coincidint amb el període de major afluència d’usuaris.

Aquests dies també han entrat en funcionament les dos zones adaptades per les persones amb mobilitat reduïda ubicades a les platges de Lloret i Fenals que inclouen serveis com: vestidor, cadira amfíbia, joc de crosses aquàtiques, dutxa adaptada i banc de suport, línia de vida, passeres, una grua per fer el traspàs d’usuaris que fan el bany adaptat de la cadira de rodes a la cadira amfíbia,…

Ajuntament de Lloret

Ajuntament de Lloret

La zona adaptada de Lloret s’ha hagut de canviar d’ubicació. Es troba al costat del Miniclub, propera al Museu del Mar. Jordi Orobitg va explicar que «és un canvi provisional, només per aquesta temporada, i ve motivat pels efectes erosius dels temporals marítims, que han provocat que no comptem amb prou sorra al voltant del mòdul de salvament d’Agustí i Font, alhora que hi ha excessiu pendent precisament en una zona que pretenem accessible».

El regidor també ha explicat que «hem incorporat un professional més, que restarà exclusivament en aquesta zona per donar assistència al bany i que tindrà el recolzament de la resta d’equip de socorristes, per tal d’atendre degudament als usuaris».

Equipament

L’equipament de vigilància i salvament de les platges de Lloret inclou 5 llocs de socors i primers auxilis, 1 punt d’intervenció i assistència sanitària, 10 cadires de vigilància estàtica, 1 moto aquàtica de rescat, 2 vehicles, 4 ciclomotors, 6 desfibril·ladors, entre d’altres equips. Quant als mitjans, destacar que aquesta temporada es recupera l’embarcació neumàtica de vigilància costanera, adscrita a l’àrea de Protecció Civil.

El pressupost total destinat a les platges i cales de Lloret és d’aproximadament 1 milió d’euros, considerant despeses de: salvament i socorrisme, vigilància, seguretat marítima, manteniment, neteja i recollida de residus, etc. Lloret té actualment la bandera blava onejant a les seves 5 platges.