Els terrenys del Torrent del Mal Compàs de Lloret podrien acollir un tanatori i crematori

L'antiga discoteca Pacha i el terrenys del Torrent del Mal Compàs

L’antiga discoteca Pacha i el terrenys del Torrent del Mal Compàs / Blanesaldia.com

Els veïns de la urbanització La Soleia, situada a Lloret de Mar i confrontant amb el terme municipal de Blanes, a la qual s’accedeix des de la carretera que connecta ambdues poblacions, estan des de fa mesos preocupats per la possibilitat que es construeixi a uns 300 metres dels habitatges un tanatori i crematori.

Des de fa setmanes s’han succeït els contactes entre els representants de l’associació de veïns i els portaveus dels grups municipals. També, recentment s’han produït contactes entre l’Ajuntament de Lloret i representants de l’empresa funerària Memora.

Els terrenys en els quals se situaria el tanatori i crematori juntament amb una sala polivalent i una zona verda adjacent són els del Torrent del Mal Compàs, una finca de gairebé tres hectàrees que té la qualificació de sòl industrial. La referència d’aquest lloc és l’edifici a peu de carretera que fa anys va allotjar la discoteca Pacha.

Urbanització La Soleia / Blanesaldia.com

Urbanització La Soleia / Blanesaldia.com

Joan Bernat, regidor d’Urbanisme, va manifestar ahir en conversa telefònica amb Blanesaldia.com que en l’actualitat el POUM no permet situar a cap zona del municipi un crematori, que és l’equipament que inquieta als veïns. No obstant això, va afirmar que l’equip de govern té intenció de modificar aquest aspecte del POUM abans que finalitzi 2016, per permetre que a la zona es pugui situar el tanatori i crematori.

Bernat va indicar que el lloc està descurat i dóna una mala imatge de Lloret en el moment d’entrar en el municipi des de Blanes, i va considerar que l’esmentat equipament es pot situar en el Torrent del Mal Compàs, sense que perjudiqui als veïns de La Soleia.

Cartells constraris al projecte de construcció del crematori a l'entrada de La Soleia

Cartells constraris al projecte de construcció del crematori a l’entrada de La Soleia

Però aquests estan preocupats perquè consideren que les emanacions de les incineracions, que preveuen seran molt freqüents, generaran una suposada toxicitat que els afectarà. Des de fa setmanes, a l’entrada de la urbanització hi ha una pancarta contrària al projectat crematori. Una observació efectuada per aquest digital a través de Google Earth indica que la distància entre l’antiga discoteca Pacha i els habitatges més propers de La Soleia és de 300 metres.

En un altre moment de les seves declaracions, Joan Bernat, va explicar que la construcció del tanatori i crematori estarà deslligada del futur nou cementiri. Segons va explicar, els tècnics municipals preveuen que l’actual cementiri arribarà a saturar-se dins de sis o set anys. Encara que es projecta emplaçar-ho aproximadament a un quilòmetre del Torrent del Mal Compàs, l’accés al futur cementiri es farà pel vial confrontant amb les instal·lacions de l’empresa Autocars Pujol.

Es va intentar a Blanes

Al febrer de 2013, l’Ajuntament de Blanes va aprovar una moció mitjançant la qual es va rebutjar que es construís un tanatori i crematori prop de l’Hospital Comarcal de Blanes, tal com pretenia l’equip de govern, que estava en minoria. El lloc escollit és un solar que està a 500 metres de distància d’on ara projecta construir-ho Memora.