Més de 1.300 escolars van participar a Blanes a la Final Nacional de Cros

cros_escolar2La zona exterior de la Ciutat Esportiva Blanes (CEB) va ser ahir diumenge la capital catalana del cros escolar a través de la competició que va allotjar durant tot el matí i fins al migdia. Es tractava de la Final Nacional de Cros, inclosa dins els Jocs Esportius Escolars de Catalunya, que va comptar amb la participació de més de 1.300 corredors i corredores de Blanes i d’arreu del país.

Així, d’aquest total de participants, un 50% eren dels centres escolars de Blanes que disputaven el Cros Escolar Local, i l’altra meitat d’una vintena de comarques de Catalunya dins les corresponents fases comarcals. La competició estava organitzada pel Consell Esportiu del Consell Comarcal de la Selva, l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Blanes i el Consell Català de l’Esport de la Generalitat, amb el suport del Grup Fondistes Blanes. Enguany ha estat la primera vegada que Blanes ha acollit la Final Nacional de Cros.

cros_escolar1

L’activitat es va encetar ben d’hora, amb la recepció dels participants i lliurament de dorsals que es va fer en les carpes instal·lades a la zona d’accés a la CEB, davant l’edifici principal. Per poder donar cabuda a la gran quantitat d’inscrits i públic assistent, l’Ajuntament de Blanes va habilitar diverses zones d’aparcament complementari al pàrking soterrat de què ja disposa la CEB.

La competició es va encetar puntualment a 2/4 d’11 del matí, amb la primera del total de 16 curses que es van anar disputant successivament, una rere l’altra, en el circuit habilitat a la zona exterior de la CEB.

Els primers en competir van ser els nois i noies de les categories cadet i juvenil en sengles curses dividides en masculí i femení. Tot seguit van competir els infantils, els alevins nascuts l’any 2004 i els alevins del 2005; benjamins del 2006 i del 2007; i finalment els pre-benjamins nascuts el 2008 i el 2009. Val a dir que les categories on s’hi comptava un major nombre de participants eren les dels més petits.

cros_escolar3

Els corredors i corredores havien de cobrir un determinat nombre de voltes al circuit en funció de la seva categoria. També hi havia dos traçats del recorregut amb dues allargades diferents per adaptar-se a les possibilitats dels joves esportistes, de manera que la distància més curta que es va cobrir va ser de 600 metres, mentre que la més llarga era de 1.800 metres.

Donat el gran volum de participants, a diferència del què se sol fer en les competicions regulars, el lliurament de premis es va començar a fer quan s’havien disputat la meitat de les curses per poder enllestir la celebració en un temps raonable. D’aquesta manera, a banda del diploma nominal de participació a tots els participants en la Final Nacional, es van lliurar medalles als tres primers esportistes i equips de la classificació de marques de cada categoria i gènere.

Fotos: Ajuntament de Blanes