Lloret acull aquesta setmana el V Festival Internacional i Concurs de Cançó Mediterrània

Ajuntament de Lloret

Ajuntament de Lloret

La V edició del Festival Internacional i Concurs de Cançó Mediterrània que ha arrancat avui, converteix Lloret de Mar, novament, en la seu d’un dels principals certàmens internacionals de música de cant coral europeus.

En aquesta edició del festival, que es fa del 16 al 19 de setembre, hi participan un total de 600 cantaires de 16 cors provinents de països com són Polònia, Lituània, Ucraïna, Eslovènia i Catalunya. El jurat, especialitzat en l’àmbit del cant coral, és també internacional i està composat per set persones provinents de Islàndia, Gran Bretanya, Polònia, Eslovènia, Rússia i República Txeca.

En paraules dels organitzadors, l’Associació Aplec Cultural Polonès-Català, «Els cantaires de les corals participaran en el concurs-concert en què es premiaran, entre d’altres coses, la millor interpretació de la música catalana, de la música sacra i també la millor interpretació d’una sardana. Cal destacar que a banda de tocar a Lloret de Mar també ho faran a la catedral de Barcelona el que demostra el nivell dels participants».

Durant el dia d’avui s’ha realitzat el concurs de corals a l’església parroquial de Sant Romà i el concert final tindrà lloc el dissabte 19 al Teatre de Lloret a les 20h.

L’esdeveniment compta amb el recolzament del Lloret Convention Bureau, entitat de gestió público-privada que promociona el turisme de reunions i esdeveniments a Lloret de Mar, que disposa del programa “Festivals & Events” per consolidar la destinació per aquest segment de públic. L’any passat Lloret de Mar va acollir més de 90 actuacions de festivals i bandes.