Lloret de Mar ja té en funcionament el servei de salvament i socorrisme

Lloret de Mar

Lloret de Mar

Les platges de Lloret de Mar ja disposen del servei de salvament i socorrisme que ofereix Proactiva, l’empresa de salvament i socorrisme contractada per l’Ajuntament de Lloret de Mar per garantir la seguretat dels usuaris a les platges. El període de servei és des del 15 de maig fins al 15 d’octubre.

Per garantir la seguretat de la gran afluència de turistes a les platges de Lloret de Mar, l’Ajuntament de Lloret de Mar destina una important inversió en material i personal. Aquest estiu les platges comptaran amb un total de 22 socorristes aquàtics repartits en les 5 platges i un complet equipament de vigilància i salvament que inclou: 2 llocs de socors i primers auxilis, 4 punts d’intervenció i assistència sanitària, 9 cadires de vigilància estàtica, 1 embarcació pneumàtica, 1 moto aquàtica de rescat, 2 vehicles, 2 ciclomotors, 6 desfibril·ladors, entre d’altres equips.

Zona adaptada per a perspones amb mobilitat reduida

Zona adaptada per a perspones amb mobilitat reduida

Aquests dies també han entrat en funcionament les 2 zones adaptades per les persones amb mobilitat reduïda ubicades a les platges de Lloret i Fenals que inclouen serveis com una grua per fer el traspàs d’usuaris que fan el bany adaptat de la cadira de rodes a la cadira amfíbia; vestidors; cadira amfíbia; joc de crosses aquàtiques; dutxes adaptades i banc de suport. El proper dilluns està previst que es dugui a terme una jornada formativa a càrrec de l’entitat MIFAS on es formarà al personal de platges en aquest àmbit.

Una de les dades més remarcables de l’informe de temporada de Proactiva l’any passat va ser l’augment de serveis d’atenció amb cadira amfíbia que han passat del 279 de l’any 2013 al 482 del 2014, doblant quasi les xifres.

Per fomentar aquest servei, i com a novetat per aquest 2015, s’ha ampliat la dotació de personal amb un socorrista que es destinarà principalment al servei d’acompanyament i assistència al bany.