La policia de Lloret incorpora una unitat especialitzada en donar una primera resposta als aldarulls

Foto: Ajuntament de Lloret de Mar

Foto: Ajuntament de Lloret de Mar

La policia de Lloret de Mar ha incorporat una unitat especialitzada en reacció administrativa i seguretat amb l’objectiu de respondre davant d’actituds i comportaments incívics que suposin una infracció a les ordenances municipals i la resta de normativa administrativa.

«La finalitat d’aquesta unitat és que actuï amb rapidesa per redreçar els comportaments incívics, que poden ser origen de conflictes greus a la via pública», segons ha manifestat el regidor de Seguretat Ciutadana, Jordi Martínez. Dins d’aquesta unitat de nova creació s’integra també la secció canina que es va posar en marxa, amb notable èxit, l’any passat.

Per tal de desenvolupar adequadament la seva tasca, aquesta unitat ha incorporat un nou furgó preparat amb els mitjans tecnològics i tècnics més moderns. Es tracta d’un vehicle de contenció i reacció que ha de permetre, entre d’altres funcions, donar una primera resposta davant d’aldarulls i alteracions de l’ordre públic fins que no arribin les unitats especialitzades del cos de Mossos d’Esquadra.

La dinàmica de treball d’aquesta unitat durant l’estiu, serà realitzar recorreguts a peu per les zones d’oci del centre de la població, amb especial atenció a la lluita contra les actituds i comportaments incívics, utilitzant aquest nou vehicle com el seu centre logístic.

Amb aquesta nova iniciativa, es cerca una major especialització i presència de la policia local a les zones d’oci i ha de facilitar més disponibilitat a la resta d’unitats i poder dedicar així més atenció a altres zones de la població.

Segons Martínez, «la policia de Lloret de Mar afronta aquesta temporada d’estiu amb esperit de creixement i evolució constant dins del pla de renovació turística en que es troba la nostra població».

L’alcalde de Lloret, Romà Codina, i el regidor de Seguretat Ciutadana, Jordi Martinez, han agraït als agents la feina feta durant aquests anys de legislatura, aprofitant per destacar el fet que «Lloret de Mar no s’atura en període d’eleccions. Els serveis municipals treballen i continuen fent les cosses bé, adaptant-se als canvis constants de la nostra ciutat».