ICV-EUiA-Pirates vol descentralitzar l’Ajuntament per a apropar-lo als barris

Rosa Serrano, Joan Salmerón i Víctor Catalan

Rosa Serrano, Joan Salmerón i Víctor Catalan

ICV-EUiA-Pirates vol descentralitzar l’AMIC (Atenció Municipal Integral al Ciutadà), apropant així l’ajuntament als barris. A hores d’ara, aquest servei es realitza només a l’Ajuntament, generant importants cues i llargs temps d’espera als usuaris/es.

La coalició creu que, en aquests temps en què tot està informatitzat, apropar l’AMIC als barris és una tasca senzilla i amb baix cost. A més, consideren que, amb les retallades al bus urbà, s’ha complicat molt l’accés al centre de la vila a les persones grans o amb mobilitat reduïda, una raó més per a descentralitzar aquest servei.

Donada la gran quantitat de barris que té Blanes, ICV-EUiA-Pirates vol simplificar la descentralització reorganitzant el municipi en 5 districtes (Plantera/Pins, Ca la Guidó/Mas Cremat/Mas Florit, Quatre Vents/Can Borrell, Montferrant/Ctra. De Lloret i Valldolig/Mas Borinot, a més del districte Centre). La distribució i quantitat d’aquests districtes és provisional, ja que l’agrupació d’esquerres vol consensuar-la amb tots els barris.

Aquesta reorganització comportarà la creació de la figura del Regidor de Districte, que centralitzarà les queixes i problemes dels veïnats i es responsabilitzarà de trobar les solucions, fent les funcions de regidor de proximitat, i la del Policia de Districte.

La coalició porta dins del seu programa tota una bateria de propostes per a millorar l’administració local, com ara impulsar les consultes ciutadanes, recuperar els serveis públics privatitzats o crear una ‘Sala de Consulta’, per tal que els veïns i veïnes de Blanes tinguin accés a la informació de l’Ajuntament.

Acte d'ICV-EUiA-Pirates a Mas Florit

Acte d’ICV-EUiA-Pirates a Mas Florit

Vermut amb música en viu amb els veïns i veïnes de Mas Florit

D’altra banda, la coalició va estar aquest diumenge al barri de Mas Florit, dintre de la seva campanya als barris. En aquest cas va ser un acte una mica atípic, ja que després de la xerrada amb els veïns i veïnes es va fer un petit aperitiu amb música en viu de la mà de l’Albert Queiruga, candidat número 23 de la llista d’ICV-EUiA- Pirates a Blanes.

Davant un local social ple, va presentar l’acte la Rosa Serrano, presidenta de l’AAVV del barri i candidata número 10 de la coalició, i va comptar amb les intervencions de Joan Salmerón i Víctor Catalan, cap de llista i número 3 respectivament. Salmerón va defensar la necessitat de descentralitzar l’atenció al ciutadà, com a primer pas per a millorar la qualitat de vida als barris, mentre que Catalan va posar èmfasi en la realització d’una auditoria pública a l’Ajuntament, per a conèixer en quina situació real han deixat al poble els últims vuit anys de governs de CiU, PP, PDB i PSC.

ICV-EUiA-Pirates continua endavant amb la seva campanya i sumant adhesions, com la del diputat d’IU i secretari general del PCE José Luis Centella, que visita Blanes avui per a donar suport a la candidatura blanenca.