El Govern manté el tancament de les urgències a La Selva Interior

Els diputats Dolors Camats i Joan Boada

El Govern ha respost a la pregunta parlamentària del diputat ecosocialista Joan Boada del passat mes de maig respecte del tancament dels serveis d’urgències de La Selva Interior justificant la decisió en motius tècnics i al·legant una bona acceptació dels professionals i usuaris del servei. 

El passat mes de maig el diputat d’ICV-EUiA, Joan Boada, va adreçar al Govern una pregunta parlamentària respecte del tancament dels serveis d’urgències a La Selva Interior. La raó va venir motivada per l’anunci als alcaldes de la zona del tancament dels serveis d’urgències amb una afectació a 10 municipis i més de 20.000 habitants.

El tancament es va anunciar en el marc de les retallades del govern de CiU i emplaçava als usuaris del servei d’urgències de Breda, Hostalric o Massanes a desplaçar-se al CAP de Santa Coloma de Farners per poder rebre atenció mèdica d’urgència. ICV-EUiA va qualificar de molt greu la situació generada perquè més enllà de l’anul·lació del servei implicava una saturació del servei que actualment es presta a Santa Coloma de Farners.

En la resposta del govern s’esgrimeixen raons de caràcter tècnic per al tancament, i es qualifica d’«alt» el grau de satisfacció dels usuaris i els professionals implicats en el servei. Per a Joan Boada aquesta resposta contrasta amb el rebuig públic a la mesura que van manifestar els alcaldes dels municipis afectats, i entre ells els de CiU, per una mesura que suposa un clar retrocés en la prestació de serveis bàsics en La Selva Interior.

Per al diputat ecosocialista «la situació amb la que ens trobem ara no és de rebut, i més quan són els propis alcaldes convergents els que han de donar comptes d’una retallada que segons el Conseller Boí Ruiz no afectaria a la qualitat del serveis prestats: que ho expliquin als veïns que precisament per una urgència s’han de desplaçar des del Montseny fins a Santa Coloma de Farners».

Joan Boada anuncia la creació d’un front en el Parlament format per PSC, ERC i ICV-EUiA per seguir exigint la reobertura del servei d’urgències a La Selva Interior.

Retallades polítiques

ICV-EUiA denuncia des de fa setmanes que les retallades responen a interessos econòmics, i no tenen res a veure amb la situació financera de la Generalitat que el Govern de CiU atribueix a la mala gestió del Govern d’Esquerres. En aquest sentit Joan Boada recorda que l’endeutament de la Generaliutat «és menor al de molts land alemanys» i denuncia que s’utilitza l’argument de la caixa de la Generalitat per crear una cortina de fum sibre la privatització de l’estat del benestar.

Edició: José Fernández – Foto: ICV-EUiA