Robert Fauria (CiU) és el nou president del Consell Comarcal de la Selva

Robert Fauria

El Consell Comarcal de la Selva es va constituir ahir en un ple on s’ha nomenat Robert Fauria i Danés (CiU), nou president per la nova legislatura 2011-2015 . El nou govern ha estat possible gràcies a l’acord entre CiU i ERC, que van obtindre 12  i 6 consellers respectivament. En la votació, els grups de CiU, ERC i PSC han votat a favor de la investidura de Robert Fauria. Per la seva banda, ICV-Verds, PP , FIG( Federació d’Independents) i El Millor s’han abstingut en la votació.

Els noms dels consellers que formen part de l’equip de govern per part de Convergència i Unió són els següents: l’alcalde de Sant Hilari Sacalm, Robert Fauria; l’alcaldessa d’Amer, Alba Serra; l’alcaldessa de Vilobí d’Onyar, Olga Guillem; l’alcalde de Caldes de Malavella, Salvador Balliu; l’alcalde Sant Feliu de Buixalleu, Josep Roquet; la regidora de Maçanet de la Selva Natàlia Figueras; la regidora de Riudarenes Montse Serra; l’alcalde d’Hostalric, Josep Antoni Frias; l’alcaldessa de Brunyola, Anna Maria Mascort, i els regidors de Tossa de Mar Josep Antoni Hervias i Emili Oller.

Els membres del Consell Comarcal de la Selva

Els sis consellers d’Esquerra Republicana que formen de l’equip de govern són: el regidor de Lloret de Mar Jordi Orobitg; la regidora de Vilobí Marta Contreras; l’exalcalde de Sant Hilari Joan Garriga; l’exalcalde de Riells i Viabrea Josep Maria Bagot; el regidor d’Amer Moisés Garcia i el tinent d’alcalde de Vidreres, Eduard Adrobau.

A l’oposició hi han els consellers del PSC, els d’ICV, els del PP,  els grup d’Independents de la Selva i el del Millor. Els consellers del PSC que formen part del Consell Comarcal de la Selva són: Martí Nogué, Joan Bernat, José Manuel Verde,  Ruth Rosique, Manel Roqueta; José Martinez i Soledad Mulero . Els consellers de la FIG són Jaume Salmeron, Joan Colomer i Francesc J.Nadal. Per part d’ICV-EUiA, els consellers són: Josep Romaguera i Joan Salmeron. Pel que fa el Partit Popular per Catalunya , Jaume Fontanet i Enric Martínez són els dos nous consellers i, finalment, per part del Millor hi ha Marc Fuertes.

El nou equip de govern que liderarà de nou Robert Fauria, després d’haver-ho fet durant els dos primers anys de l’anterior mandat, 2007-2011, tindrà diverses vicepresidències, però encara estan per concretar, ja que el ple de cartipàs es farà  el dia 14 de juliol a les cinc de la tarda.

Edició: José Fernández – Fotos: Consell Comarcal de la Selva