La policia local de Pineda de Mar aposta pel patrullatge en bicicleta

Foto: Ajuntament de Pineda de Mar

L’Ajuntament de Pineda s’ha posicionat com a municipi on es vol prioritzar que la policia local pugui realitzar algunes de les seves tasques amb un sistema de mobilitat molt més respectuós  amb el medi ambient i molt més accessible en zones de vianants.

Aprofitant les campanyes de cessió de bicicletes que duu a terme l’Àrea de Medi Ambient  de la Diputació de Barcelona amb l’objectiu d’impulsar la creació i potenciar les unitats ciclistes existents per contribuir en la lluita del canvi climàtic,  tant per la seva efectivitat com per l’exemple que es dóna des de les administracions locals, la Policia Local utilitzarà 5 bicicletes en el seu servei ordinari.

 

Les bicicletes seran utilitzades per

– Agents de Proximitat que durant tot l’estiu s’ocuparan de tasques de patrullatge per tot el municipi i, especialment,  per zones peatonals, turístiques, comercials, mercats i platja.

 – Agents d’Educació Viària i

– pel Cap i Comandaments de la Policia Local que faran servir les bicicletes quan s’hagin de desplaçar per fer gestions administratives.

Aquesta iniciativa, a més de fer una aportació positiva al Medi Ambient, genera estalvi a l’Ajuntament de Pineda de Mar, dota el municipi d’un sistema de vigilància silenciós, sostenible i proper i contribueix a millorar la forma física dels nostres policies.