Caldes de Malavella signa un conveni amb el PGA que aporta 300.000 euros a l’Ajuntament

David Plana i Salvador Balliu durant la firma del conveni / Ajuntament de Caldes de Malavella

David Plana i Salvador Balliu durant la firma del conveni / Ajuntament de Caldes de Malavella

L’Ajuntament de Caldes de Malavella i el camp de golf de la PGA han format un conveni per fer un canvi en el Pla General de manera que es pugui canviar la ubicació d’una zona edificable del camp de golf. A canvi, l’Ajuntament rebrà 300.000 euros que destinarà cobrir part dels costos de la urbanització de la carretera de Llagostera.

L’alcalde de Caldes de Malavella, Salvador Balliu i el Director Corporatiu del PGA de Caldes de Malavella, David Plana, han signat aquest acord perquè es puguin construir cases en un sector no previst inicialment en el Pla General i que està més integrat en el golf. Els terrenys tindran la mateixa extensió que les parcel·les en les quals el PGA Catalunya renuncia edificar ja que estaven a tocar de l’A-2 i, per tant, no eren prou atractives.

A canvi, el PGA Catalunya aportarà 300.000 euros a l’Ajuntament que destinarà a cobrir part del pressupost per urbanitzar un tram de la carretera de Llagostera valorat en 1.036.000 euros. Es tracta de la part compresa entre el Dispensari Municipal fins a l’alçada del carrer Reramuralla. Les reformes consistiran en fer unes voreres de 4 metres d’ample, instal·lar-hi enllumenat nou, bancs, zones enjardinades i en renovaran les instal·lacions elèctriques, de clavegueram i de gas natural.

Un dels trams que s'urbanitzarà / Ajuntament de Caldes de Malavella

Un dels trams que s’urbanitzarà / Ajuntament de Caldes de Malavella

Es farà també una rotonda de distribuirà el trànsit cap al carrer de Girona, a la plaça de l’Ajuntament (vell) o al carrer Reramuralla. La reforma de la carretera de Llagostera suposarà, a part de la modernització de les instal·lacions, una gran millora de la imatge de Caldes ja que és el vial principal i punt d’entrada i sortida del nostre muncipi. Per altra banda, facilitarà el passeig i el descans dels vianants.

David Plana ha destacat que «per una banda, l’Ajuntament ha marcat molt el projecte i que, per altra banda, nosaltres hem complert». Remarca que com a promotors han sabut créixer amb cautela i previsió ja que edificar en les parcel·les pròximes a l’A-2 hauria comporat el risc de no vendre-les.

Respecte a la urbanització del golf, el director corporatiu del PGA apunta que en tres anys i mig de promoció immobiliària ja han venut 100 habitatges, un 25% del total previst en el projecte i que han sabut créixer i construir sota demanda ja que de totes les cases que estan construint en el golf, només una no té encara comprador.

Per altra banda, David Plana ha manifestat que el PGA ha modificat el projecte inicial d’urbanització i que no construirà en la zona on es preveu fer el camp que hauria d’acollir la Ryder Cup de l’any 2022 en cas que fos el camp escollit. La decisió la prendrà l’organització de la Ryder Cup aquesta tardor vinent.