L’Ajuntament d’Arbúcies inicia l’ampliació del cementiri que contempla 216 nínxols i 168 columbaris

Ajuntament d'Arbúcies

Ajuntament d’Arbúcies

L’Ajuntament d’Arbúcies ha començat el projecte d’ampliació del cementiri municipal que preveu la construcció de 216 nous nínxols, ja que els 1.320 sepulcres que hi ha ara estan pràcticament tots compromesos.

Per això, el Consistori ha posat en marxa el procés d’ampliació per donar servei almenys a 10 persones que ja fa mesos van sol·licitar comprar o llogar un nínxol a Arbúcies.

Des de fa anys, l’Ajuntament té dificultats per satisfer la demanda de nínxols degut a l’esgotament de sòl de l’antic cementiri. Per això s’ha elaborat un projecte d’ampliació amb una capacitat per a 216 nínxols, que se situaran entre tres carrers i 168 columbaris, que aniran col•locats majoritàriament a la part més elevada del cementiri.

Amb la voluntat de donar servei a aquells arbuciencs que volen comprar o llogar un nínxol, al 2014 L’Ajuntament va habilitar una partida pressupostària destinada a la construcció de nínxols a la zona d’ampliació, a la part dreta de l’actual cementiri. Així doncs, es va iniciar la primera fase amb la construcció de 26 sepulcres al carrer Santa Julita i està previst construir, també, un espai per col·locar-hi 20 columbaris.

El cementiri municipal disposa actualment de 1.320 nínxols comptant els 67 sepulcres del cementiri del municipi agregat de Joanet i de 22 panteons. També hi ha l’anomenada tomba dels anglesos, que és un espai de grans dimensions que hi ha enterrades 113 persones, a conseqüència d’un accident d’avió que hi va haver el 1970 al Montseny, al terme municipal d’Arbúcies.