El Préstec Domiciliat de la Biblioteca de Blanes, presentat al Premi Fundació Biblioteca Social

D’ençà que la Biblioteca Comarcal de Blanes es va posar en marxa, el febrer de l’any 2003, mai no ha volgut quedar reduïda a ser tan sols un edifici singular que aplegui lectors i lectores.

Fruit d’aquesta inquietud, així com de la implicació de l’equip de treball amb què compta, actualment són nombrosos els serveis i activitats que s’hi ofereixen de manera habitual i periòdica, comptant a més a més amb un gran èxit de participació.

Un d’ells és el què s’anomena De la biblioteca… a casa, un servei de préstec a domicili, que es va posar en marxa l’any 2010 en la línia dels objectius que menen la Biblioteca Comarcal de Blanes: facilitar instruments que ajudin a satisfer les necessitats d’informació, educació i lleure de totes les persones. La prestació es fa tant a domicilis de particulars com a residències d’avis, i també inclou lectures en veu alta per a la gent gran. L’objectiu és arribar a totes aquelles persones que, per motius diversos, no poden accedir a la biblioteca.

Personal de la Biblioteca Comarcal de Blanes / Ajuntament de Blanes

Personal de la Biblioteca Comarcal de Blanes / Ajuntament de Blanes

Val a dir que, pel camí d’aquest projecte, la biblioteca va adonar-se de la importància de poder implementar el servei en l’Hospital Comarcal. D’aquesta manera va néixer el Biblio-Hospital, una prestació que permet accedir als pacients ingressats, generalment en estades curtes, així com als usuaris de l’hospital de dia que reben sessions de quimioteràpia.

Premi Biblioteca Pública i Social de la Fundació Biblioteca Social

Donat el marcat caire social que té, la Biblioteca Comarcal ha presentat el servei De la biblioteca… a casa perquè concorri al Premi Biblioteca Pública i Compromís Social que ha convocat a nivell de l’estat espanyol la Fundació Biblioteca Social. Es tracta de la primera edició d’aquest guardó, que actualment està en fase d’avaluació dels 20 projectes que s’hi han presentat.

Dotat amb un primer premi en metàl·lic de 1.200 euros, el veredicte es farà públic a mitjan del proper mes de març. També es guardonarà amb 600 euros la biblioteca finalista. D’acord amb els objectius de la fundació, es premiaran projectes de biblioteques públiques que estiguin adreçats als sectors més vulnerables de la societat, ja que es vol fer un reconeixement a les iniciatives que duen a terme en l’àmbit social, donar-los visibilitat i potenciar-ne la realització.