Entesa arrasa a Arbúcies i governarà amb majoria absoluta

Arbúcies és d’Entesa. I els números no enganyen: 1.278 vots, un 44,07% dels sufragis i 7 regidors per a una majoria absoluta més pròpia d’una altra època. I això té molt mèrit en unes eleccions amb set partits i que es preveien molt igualades. Res d’això, al contrari. Pere Garriga i el seu equip comandaran Arbúcies durant els propers quatre anys amb una oposició més fragmentada que mai. Convergència i Unió (CiU) serà el primer partit de l’oposició gràcies als 640 vots i 3 regidors en els millors resultats d’aquesta formació des del llunyà 1995.

 

La patacada d’Esquerra, que perd més de 500 vots respecte el 2007, i el nou retrocés de CUPA, que es queda amb un únic regidor, deixen l’independentisme arbucienc molt tocat. Antoni Ronda es mantindrà com a únic regidor del PSC i Plataforma x Catalunya i Iniciativa Verds es queden sense representació. La participació ha baixat un punt respecte fa quatre anys i queda al 70%.

 

La constitució del nou ajuntament i la presa de possessió de Pere Garriga com a alcalde en la novena legislatura d’ajuntaments democràtics es farà el proper dissabte 11 de juny.

Regidors

Entesa per Arbúcies: Pere Garriga Solà, Jaume Salmeron Font, Àngel Cabrero Méndez, Amàlia Delgado Calero, Ester Diez Benito, Daniel Saborit Viñas, Albert Mañé Pagès.

Convergència i Unió: Joaquim Bohils Cuberta, Carles Vilà Cortina, Montserrat Garolera Pelach

Esquerra Republicana de Catalunya: Joaquim Santos Rodoreda

Candidatura d’Unitat Popular d’Arbúcies: Pau Castanyer Benavent

Partit dels Socialistes de Catalunya: Antoni ronda Rodríguez