Els vigilants de les platges de Lloret van rescatar el passat estiu 40 persones que no podien sortir de l’aigua

Lloret de Mar

Lloret de Mar

Proactiva Serveis Aquàtics, l’empresa de salvament i socorrisme contractada per l’Ajuntament de Lloret de Mar, ha presentat les dades estadístiques dels serveis que ha realitzat durant l’estiu.

Hi ha dos aspectes destacables en aquest informe; per una banda l’augment de serveis d’atenció amb cadira amfíbia que han passat del 279 de l’any passat al 482 del 2014, doblant quasi les xifres i per altra banda, la destacable tasca preventiva, amb un registre de recomanacions i avisos que ha passat de 9.586 de la temporada passada als 15.393 d’enguany.

Aquesta temporada, s’han millorat els serveis a la zona adaptada de la platja de Lloret amb la incorporació d’una grua, crosses aquàtiques i un vestuari adaptat equipat amb llitera que s’han afegit a l’oferta ja existent i que consta d’unes zones d’ombra amb carpes per protegir-se del sol i cadires amfíbies, accés directe des del passeig a l’aigua amb rampes, línies de vida per donar major seguretat al bany a les persones amb mobilitat reduïda i les dutxes adaptades.

Pel que fa a les atencions, s’han realitzat 3.557 serveis en el conjunt de les cinc platges i cales vigilades de Lloret. D’aquestes xifres globals, 2.033 han estat per picades per medusa o altres organismes i 1.135 corresponen a ferides provocades per rascades amb les roques, talls per musclos o similars.

Foto: Ajuntament de Lloret

Foto: Ajuntament de Lloret

La resta d’assistències lleus són per: cefalees, contusions o fractures, cremades solars, insolacions, entre d’altres.

Pel que fa a rescats s’han realitzat 40 intervencions motivades principalment per la incapacitat de poder sortir de l’aigua a causa de remolins produïts per l’entrada de vaixells de passatgers a la sorra, mal estat de la mar, no saber nedar o mal ús d’artefactes flotants, entre d’altres.

Per garantir la seguretat de la gran afluència de turistes a les platges de Lloret de Mar, l’Ajuntament de Lloret de Mar destina una important inversió en material i recursos humans -extern a través de l’empresa Proactiva i propi amb el cos d’Auxiliars de Protecció de l’Entorn-, que ascendeix a 415.000€ i que fa possible que Lloret de Mar sigui dels municipis catalans amb una prestació de servei durant una temporada més llarga, del 15 de maig al 15 d’octubre.