Més de 4.000 escolars de Lloret inicien avui el curs escolar

Foto: Xavier Pou

Foto: Xavier Pou

Les escoles i instituts de Lloret obren aquesta setmana les portes als més de 4.000 alumnes que tornen a les aules. Als centres de segon cicle d’educació infantil i primària, de P3 a 6è de primària,
s’han matriculat 2.950 nens i nenes.

A l’educació infantil es promou la descoberta de l’entorn que els envolta, la intercomunicació i el llenguatge. Posteriorment segueixen amb l’adquisició de l’aprenentatge instrumental a l’educació primària.

A secundària (ESO) els més de 1.300 alumnes que iniciaran les classes potenciaran el desenvolupament social i cultural, i la seva maduració personal que els permetrà, en un futur proper, accedir a batxillerat o als cicles formatius.

Les llars d’infants municipals (Lola Anglada i Els Pops) rebran també els més petits de la població, que hi començaran a explorar, descobrir i entendre el món que els envolta i aprendran a viure en un ambient d’autonomia i seguretat.

Als centres educatius hi conviuen infants de diverses nacionalitats. Des de la Secció d’Educació, per novè any consecutiu, s’organitzen més de 260 actuacions incloses en el Pla Educatiu d’Entorn – Projecte Arrela’t.

Les activitats del Projecte Arrela’t tenen com a principals objectius la cohesió social de les diferents nacionalitats i llengües que conviuen a la població, promoure les relacions interculturals i fomentar l’ús de la llengua catalana. Aquestes activitats són el puntal educatiu per crear una xarxa comunitària local. Aquest projecte és l’enllaç entre la demanda educativa i els recursos de la població.