Avui comença a Blanes el curs escolar amb 5.450 alumnes

curs-escolarEl proper curs escolar 2014-2015, que començarà el dilluns 15 de setembre, assistiran als diferents centres públics i concertats de Blanes més de 5.450 alumnes, la major part dels quals ho farà en educació infantil i primària. Més concretament, hi ha un total de 3.737 nois i noies matriculats en algun dels 9 centres d’educació infantil i primària.

Per la seva banda, 1.648 alumnes estan matriculats en educació secundària a través dels tres instituts públics i a les dues escoles concertades d’ensenyament secundari.

A aquest nombre d’alumnes cal afegir encara tots aquells que han demanat plaça durant les vacances escolars a l’Oficina Municipal d’Escolarització, és a dir, de juny a setembre, un cop que ja havia finalitzar la matriculació regular ordinària. Segons les darreres xifres de l’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament de Blanes, fins aquest passat dilluns 8 de setembre s’havien rebut 48 sol·licituds en educació infantil i primària, i d’altres 29 sol·licituds per matricular-se en educació secundària.

L’adjudicació de les places als respectius centres escolars està previst que es faci aquesta setmana, a través de la Comissió de Matriculació. D’aquesta manera, tots els alumnes que han tramès la corresponent sol·licitud, podran començar el nou curs dilluns vinent, 15 de setembre, juntament amb la resta d’alumnes que ja van matricular-se abans de l’estiu.

Si sumem les sol·licituds presentades fins ara al total nombre d’alumnes ja matriculats abans de l’estiu, les xifres totals són de 3.785 escolars en educació infantil i primària i de 1.677 en educació secundària. Per això, un cop sumats els dos nivells d’ensenyament, el nombre total és de 5.462 alumnes.

Construcció de l’Escola Sa Forcanera

Durant el proper curs finalitzaran les obres de construcció de la nova escola Sa Forcanera, que s’està fent al barri de Mas Enlaire, a tocar de la Carretera d’Accés a la Costa Brava. La previsió és que els treballs estiguin enllestits el mes de gener de 2015, després que van començar durant les primeres setmanes d’aquest 2014.

Construcció de l'Escola Sa Forcanera

Construcció de l’Escola Sa Forcanera

La inauguració de l’esperat nou centre escolar -que des que es va posar en marxa està allotjat en barracons a la Plaça 11 de Setembre- dependrà dels plans del Departament d’Ensenyament de la Generalitat, que és qui té cura de les obres. Amb tot, l’Ajuntament de Blanes ja té destinats 15.000 euros en els pressupostos municipals del 2014 en previsió que s’hagi de fer el trasllat de mobiliari, l’alta de serveis i l’adequació de l’espai.

L’edifici en construcció compta amb un pressupost de 2,5 milions d’euros, serà de dues línies i ocupa una superfície de 4.639 m2 dins d’una parcel·la de 10.475 m2. Els terrenys on s’està treballant van ser cedits per l’Ajuntament de Blanes al govern català i formen part del Pla Parcial Costa Brava.

Xifres d’alumnes matriculats curs 2014-2015

El centre d’ensenyament primari públic on hi ha més alumnes matriculats és l’Escola Pinya de Rosa, amb un total de 622 nenes i nenes, seguit per l’Escola Quatre Vents amb 494. Pel que fa als centres de primària concertats, el Col·legi Santa Maria compta amb 507 alumnes i el Col·legi Cor de Maria amb 490. Per contra, el centre que registra el menor nombre d’escolars és l’Escola Carles Faust, amb un total de 115.

En ensenyament secundari públic, l’Institut Sa Palomera és el que allotjarà el major nombre d’alumnes, amb un total de 488, seguit per l’Institut S’Agulla amb 372 nois i noies i l’Institut Serrallarga amb 368 estudiants. Respecte als centres concertats, hi haurà 215 alumnes al Col·legi Santa Maria i 205 estudiants al Col·legi Cor de Maria.

Així doncs, el curs escolar 2014-2015 començarà a Blanes dilluns vinent sense cap incidència. Tots els centres educatius estaran en disposició d’acollir els alumnes previstos en la data d’inici, amb una xifra total d’alumnes similar a la registrada en l’anterior curs escolar, quan van iniciar els respectius nivells d’aprenentatge un total de 5.449 alumnes.